(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 30.09.2019.
Nova Pazova
"Septembarske svečanosti" u Novoj Pazovi

Centralna manifestacija "Dana doseljenika 2019" u Novoj Pazovi je bio 1.festival folklora "Septembarske svečanosti", održan u subotu.

Dugi niz godina poslednji vikend u septembru rezervisan je za tradicionalnu manifestaciju "Dani doseljenika "u Novoj Pazovi. Uz podršku Mesne zajednice Nova Pazova i opštine Stara Pazova a na inicijativu OKUD-a "Sveti Sava" u program proslave od ove godine upisan je i Festival folklora "Septembarske svečanosti".

Na sceni na platou ispred osnovne škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava" u prisustvu brojne publike nastupili su novopazovački ansambli, kao i igrači SKUD-a "Heroj Janko Čmelik", trenutno najbolji ansambl u Vojvodini iz Beške
i gosti iz Danilovgrada, Folklorni ansambl Oro. Septembarske svečanosti su uspomena na dolazak prvih kolonista u Srem, po završetku Drugog svetskog rata.