(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Info 02.10.2019.
Stara Pazova
Tribina za mlade o mogućnostima studiranja u inostranstvu

Predstavnici Organizacije srpskih studenata u inostranstvu danas je u Beloj zgradi održala tribinu "Mladi u pokretu”, čiji projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz godišnje projekte.

Cilj je, prema rečima organizatora, da se podigne svest među mladima o studiranju u inostranstvu, kao i o programima i stipendijama za iznošenje delova ili čitavih studija u inostranstvu.

Učenici staropazovačkih srednjih škola imali su priliku da se na tribini za mlade informišu o programima koji se uče na svetskim univerzitetima, kao i da saznaju o pogodnostima koje nudi samo studiranje u inostranstvu.

Organizatori ističu da je u sklopu projekta "Mladi u pokret" planirano pet događaja, a da su neki od njih već realizovani, i to u Leskovcu i Raški, kao i da se nakon ove u Staroj Pazovi organizuju tribine u Šapcu i Sremskoj Mitrovici.

Predstavnici Kancelarije za mlade navode da je u okviru njihove organizacije prisutan tim za vršnjačko karijerno vođenje i savetovanje i čine ga volonteri koji su prošli potrebne obuke.

Projekat "Mladi u pokretu“ realizuje Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.