(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Info 18.01.2013.
Stara Pazova
Održano predavanje o zadrugarstvu

U Staroj Pazovi je sinoć održano predavanje na temu "Zadrugarstvo". Doktor Miladin Ševarlić, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu je govorio o istorijatu zadrugarstva u svetu i u našem podneblju, navodio svetle primere udruživanja i razloge za osnivanje zadruga. U dvočasovnom izlaganju profesora Ševarlića, preko sto poljoprivrednika iz svih mesta naše opštine, pažljivo je pratilo temu i imali

su pitanja za trenutno aktuelne probleme u poljoprivredi. Predavanje je organizovalo Odeljenje za poljoprivredu, Skupštine opštine Stara Pazova. Profesor dr Miladin Ševarlić je gostujući na tribini o zadrugarstvu u Staroj Pazovi izjavio da će Zakono poljoprivrednom zemljištu biti ispoštovan formiranjem nove kompanije čiji će suvlasnici biti država Srbija i Al Dahra sa sedištem u Srbiji. On je dodao da sva zemlja koju su koristili poljoprivredni kombinati iz takozvanog zelenog pula, biće data u zakup isključivo Vojvođanskim paorima, a ne Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Fotografija: doktor Miladin Ševarlić