(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 21.10.2019.
Stara Pazova
„Verona u tri čina“ pred Staropazovčanima

Veličiansko amatersko pozorište gostovalo je u Staroj Pazovi sa predstavom „Verona u tri čina“, a publika je imala priliku da uživa u komediji koja se igra na slovačkom jeziku.

Ljubav i novac teme su komedije „Verona u tri čina“ koja je izvedena pred staropazovačkom publiku u izvedbi glumaca Veličianskog amaterskog pozorište iz Slovačke Republike. Galvne uloge u dvoipočasovnoj komediji sa pauzama na slovačkom jeziku poverenu su debitantima Jani Forgač i Milanu Tonki.

Ovaj ansambl koji je po prvi put gostovao u Staroj Pazovi osnovan je pre tačno 105 godina, a s obzirom da u ovom kraju živi veliki broj Slovaka drago im je što se ove jeseni nastupili pred staropazovačkom publikom. Komediju koju je postavio Ljubo Škivra po tekstu Rudolfa Kazika tokom protkelog vikenda videla je i publika u Bačkom Petrovcu gde je takođe živi veliki broj Slovaka.