(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Politika 25.10.2019.
Stara Pazova
RADINOVIĆ: MTU Pazovi donosi brojna radna mesta

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović kaže za „Dnevnik” da je dolazak velikog investitora, kompanije svetskog ranga MTU, kao i njihovih kooperanata, ogroman i višestruk i da se može reći da značaj prevazilazi njihovu opštinu jer će buduće poslovanje takvog giganta pozitivno uticati na čitav region kada je ekonomija u pitanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je preksinoć dolazak tog investitora koji će otvoriti fabriku za proizvodnju avio-motora. Vučić je to rekao posle razgovora s ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom. Naglasio je da je za nas od posebno simobličkog značaja to što je MTU potpisao ugovor o dualnom obrazovanju, pojasnivši: „da biste mogli da procenite da li jedan motor može da izdrži let, potrebno je trogodišnje školovanje”.

– Pre svega, u pitanju je veliki broj radnih mesta, zapošljavanje lokalnog stanovništva, ali i upošljavanje radne snage van teritorije staropazovačke opštine, i to u trajnom smislu – istakao je Radinović. – Ono što znamo o poslovanju kompanije MTU upućuje na veliku verovatnoću da će na ovim prostorima biti aktivna dugi niz godina i verujemo da će otvoriti velike mogućnosti za povezivanje potencijalnih kooperanata, kojih u bogatoj ponudi pazovačke privrede ima mnogo. Radinović je napomenuo da to potvrđuje i veliko interesovanje određenih kompanija koje mogu odgovoriti na potrebe tog proizvođača iz avio-industrije, neki su u fazi informisanja, dok su drugi već kupili zemljište u njihovoj opštini.

– Po najavama, kompanija MTU svoju proizvodnju treba da započne 2022. godine s oko 500 radnih mesta, dok će u krajnjoj fazi upošljavati oko 2.000 radnika, ali, ako računamo i kooperante koji će sarađivati u procesu proizvodnje, očekuje se da će broj zaposlenih biti i nekoliko puta veći u odnosu na najavljenih 2.000 radnih mesta – istakao je za Dnevnik Radinović.