(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" sutra u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 04.11.2019.
Stara Pazova
ZAVRŠENE OVOGODIŠNJE "POZORIŠNE LOVORIKE": Najbolja predstava iz Pivnica

Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada najboljim pozorištima i pojedincima u nedelju je u Staroj Pazovi završen 50. Festival pozorišnog stvaralaštva vojvođanskih Slovaka, „Pozorišne Lovorike“.

Prva nagrada - Zlatna plaketa, koja je istovremeno i priznanje Nacionalnog saveta Slovaka u Srbiji, pripala je pozorišnoj predstavi "Šta si video, nisi video" autorke i režiserke Katarine Mišikove Hiztingerove. Predstavu je na ovogodišnjim Lovorikama izveo ansambl Amaterskog pozorišta Janko Čeman iz Pivnica.

Drugo mesto pripalo je članovima amaterskog pozorišta Kulturnog centra Kisač za predstavu "U državnom interesu", dok su bronzanu plaketu osvojili amateri iz Aradca za predstavu "Zabijačka".

Na smotri koja je održana od 26. oktobra do 3. novembra učestvovalo je 8 predstava iz 7 sredina: Aradca, Bačkog Petrovca, Kisača, Lalića, Novog Sada, Vojlovice i Pivnica. Pobednik ovogodišnje smotre stekao je pravo učešća na jednom od najvećih pozorišnih festivala u Slovačkoj republici "Scenska žetva".