(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih presuzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Uveče veće naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom.
Info 23.01.2013.
Stara Pazova
Decembarske kiše ne prete usevima

U decembru je u Vojvodini palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u Srbiji, u zapadnom delu, palo preko 100 litara. Decembarske količine padavina u Srbiji su iznad proseka, ali za sada ne ugrožavaju useve, već samo doprinose stabilizacija vodenog taloga u zemljištu, kažu agrometeorolozi. Poljoprivredne stručnjake ne zabrinjavaju ni znatnije količine vode u

januaru kao ni najavljene obilnije padavine u febuaru. Napokon, posle dugotrajne prošlogodišnje suše popraviće se stanje zaliha vode u dubljem sloju zemljišta koje će povoljno uticati na razvoj poljoprivrednih kultura na proleće, kaže Goran Mihajlović, meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu Srbije. Mihajlović dodaje da će obilne kiše doprineti i razlaganju poljoprivrednih ostataka, međutim, raspadanje bi bilo uspešnije kada bi bilo jačih mrazeva. Inače, do kraja januara očekuje se sneg i formiranje snežnog pokrivača, a za februar meteorolozi najavljuju nekoliko prodora hladnog talasa, ali ove godine ekstrenemo niske temperature se ne očekuju. Promene će biti kraćeg daha i očekuje nas prosečno hladan feburar. U martu ćemo imati početak proleća sa prosečnim padavinama, najavljuju iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.