(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova uspešna u borbi sa nezaposlenošću. Priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje • Do kraja godine obustava saobraćaja na putu Stara Pazova – Stari Banovci nekoliko alternativnih pravaca • Porodični smeštaj tema nacionalne konferencije u Staroj Pazovi "Živimo pod istim krovom" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 13 stepeni
Život 02.12.2019.
Stara Pazova
LENKA ZA VELJKA: Humanitarna predstava u sredu 4. decembra u 20 časova u Staroj Pazovi

U sredu 4. decembra u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi s početkom u 20 časova biće izvedena monodrama "Lenka Dunđerski - Kobni čas" staropazovčanke Teodore Kušić. Mlada glumica uz podršku Opštine Stara Pazova i Centra za kulturu organizuje humanitarno izvođenje ove pozorišne predstave za prve korake Veljka Savića iz Vojke.

Veljko je dete iz rizične trudnoće, rođen sa ocenom 10. U trećem mesecu gubi vazduh i ostaje u bolnici na brojnim ispitivanjima. Nakon dužeg vremena, dobijena dijagnoza iz Nemačke genetičke kuće glasi: Lesh Nyhan sindrome, neizlečiva bolest.Veljko se upućuje na fizikalne terapije u Institut za majku i dete, kasnije i u Specijalnu bolnicu za cerebalnu paralizu i razvojnu neurologiju. Utvrđena je hipotonija mišića i spazam vrata. Nakon brojnih teških i iscrpljujućih vežbi, postepen rad i upornost daju jako male rezultate. Veljko ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda. U akciju prikupljanja novčanih sredstava za Veljka uključeni su i brojni sugrađani kao i Humanitrna fondacija Budi human-Aleksandar Šapić.