(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Ekonomija 16.12.2019.
Stara Pazova
Ko su najveći dužnici za porez u opštini Stara Pazova?

Kompanije i preduzetnici sa teritorije opštine Stara Pazova duguju preko pola milijarde dinara budžetu Republike Srbije. Naime, spisak svih ovih dužnika može se naći na listi Poreske uprave koja je objavila sve firme i preduzetnike koje duguju državi porez zaključno sa 30. novembrom.

Najveći dužnik među aktivnim pravnim licima sa teritorije opštine Stara Pazova je firma "Lifam M" koji duguje više od 21 milion dinara i poreska uprava će pokušati da ih naplati putem prinudne naplate iz novčanih sredstava, dok firma “Benak King” iz Belegiša, koja se bavi rušenjem objekata, duguje 20 miliona i od njih čeka pokušaj prinudne naplate.

Među dužnicima koji su u stečaju nalazi se i vojačka firma "A1S" čija je delatnost bila investicije i razvoj i koja duguje preko 50 miliona dinara, dok firma "Alfina" iz industrijske zone u Novoj Pazovi duguje državi preko 45 miliona dinara.

Kada su preduzetničke radnje u pitanju, njih 22 duguje ukupno 210 miliona dinara i pojedinačni dugovi se kreću od 5 do 23 miliona dinara. Najveći dužnici među preduzetnicima je jedan Mini market iz Starih Banovaca sa 23 miliona dinara i jedna građevinska firma iz Belegiša sa 20 miliona dinara duga. Inače, među preduzetncima najviše je dužnika iz Stare Pazove- njih devet, zatim Nove Pazove osam, tri iz Vojke i po jedna pomenuta iz Belegiša i iz Starih Banovaca.

Inače, najveći dužnik u Srbiji je beogradska kompanija "Mera invest", koja nije uplatila više od jedne milijarde poreza. Prema dostupnim podacima u pitanju je firma Marka Miškovića, sina najbogatijeg srbina Miroslava Miškovića.

Uzimajući u obzir da je opština Stara Pazova prva u Srbiji po broju registrovanih privrednih društava i preduzetničkih radnji po glavi stanovnika, može se reći da je navedeni broj poreskih dužnika zanemarljiv u odnosu na armiju onih koji redovno ispunjavaju svoje obaveze.