(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Info 03.01.2020.
Stara Pazova
Na deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad završeno više od pola posla

Izgradnja deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada dužine preko 40 kilometara teče po planu, a u "RŽD Internešenelu" kažu da je u ovom trenutku urađeno više od 50 odsto ukupnih radova na celoj deonici do Novog Sada.

U "RŽD Internešenelu" navode za RTS da su vijadukt i tunel kod Čortanovaca već 80 odsto gotovi, a da je izgrađeno 35 kilometara koloseka. Dužina tunelskih cevi je 2,2 kilometara, a završeno je kilometar i po cevi tunela i skoro tri kilometra vijadukta.

"RŽD Internešnel" nikad nije kasnio sa rokovima ni u Srbiji ni u drugim delovima sveta. Što se tiče ovog projekta mi smo sigurni da će biti završen na vreme. Takođe, i linijski deo i objekti će biti završeni do kraja 2021", navodi direktor kompanije "RŽD Internešenel" u Srbiji Mansurbek Sultanov.

Kada počne da radi dvokolesečna pruga do Novog Sada ostaje još da se uradi deonica od Novog Sada do granice sa Mađarskom za šta je već napravljen projekat, a Rusi su zainteresovani da grade i taj pravac.

Uskoro počinje izgradnja novog savremenog dispečerskog centra Železnica Srbije koji takođe gradi "RŽD Internešenel".
"Što se tiče projektovanja i izgradnje dispečerskog centra mi smo već potpisali aneks 1.1 za projektovanje i sa donetom odlukom skupštine Srbije, mi smo spremni da krenemo sa projektantskim radovima. Naša ekipa je sa železnicom Srbije sa infrastrukturom pripremila sve istražne radove koje su nepohodne za početak projektovanja", dodaje Sultanov.

Ruska kompanija "RŽD Internešenel" gradi najtežu deonicu pruge Beograd-Budimpešta, sa dva tunela i velikim vijaduktom koji se spušta u Sremske Karlovce prema Novom Sadu.

To je dvokolosečna pruga za brzine do 200 kilometara na čas.