(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 18.01.2020.
Stari Banovci
Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima

Sada već tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst održaće se po šesti put na plaži Venecija u Starim Banovcima 19. januara 2020. godine. Okupljanje vernika predviđeno je za 11.30 časova ispred Hrama u Starim Banovcima gde će se u duhu vere i tradicije formirati svečana litija koja će plivače ispratiti do plaže.

Ovom svečanom činu prethodiće liturgija u Hramu Sv. Oca Nikolaja u Starim Banovcima sa početkom od 9.30 časova, a u otalim podunavskim Hramovima sa početkom u 9 časova. Kao i prethodnih godina većinu prijavljenih plivača čine muškarci ali ove godine po prvi put će učestvovati i pet devojaka.

Organizatori manifestacije su Hram Svetog oca Nikolaja iz Starih Banovaca Hram Svetog oca Nikolaja iz Belegiša, Hram Svetog oca Nikolaja iz Surduka, Hram Svetog Vasilija Ostroškog iz Novih Banovaca, Mesna zajednica Stari Banovci, Mesna zajednica Novi Banovci, Turistička organizacija opštine Stara Pazova i konjički klub „Balta“ iz Starih Banovaca, a sve pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.

Za bezbednost plivača brinuće „Anđeli čuvari“ - momci i devojke iz kluba ekstremnih sportova Pustolov iz Starih Banovaca.