(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Opština Stara Pazova obezbedila bespovratna sredstva za 120 malih preduzetnika • Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom. Dnevna temparatura od 16 stepeni do 21 stepen. Sutra promenljivo oblačno sa sunčanim periodima a narednih sedam dana biće postepeno toplije. Trenutno je 13 stepeni.
Život 18.01.2020.
Stari Banovci
Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima

Sada već tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst održaće se po šesti put na plaži Venecija u Starim Banovcima 19. januara 2020. godine. Okupljanje vernika predviđeno je za 11.30 časova ispred Hrama u Starim Banovcima gde će se u duhu vere i tradicije formirati svečana litija koja će plivače ispratiti do plaže.

Ovom svečanom činu prethodiće liturgija u Hramu Sv. Oca Nikolaja u Starim Banovcima sa početkom od 9.30 časova, a u otalim podunavskim Hramovima sa početkom u 9 časova. Kao i prethodnih godina većinu prijavljenih plivača čine muškarci ali ove godine po prvi put će učestvovati i pet devojaka.

Organizatori manifestacije su Hram Svetog oca Nikolaja iz Starih Banovaca Hram Svetog oca Nikolaja iz Belegiša, Hram Svetog oca Nikolaja iz Surduka, Hram Svetog Vasilija Ostroškog iz Novih Banovaca, Mesna zajednica Stari Banovci, Mesna zajednica Novi Banovci, Turistička organizacija opštine Stara Pazova i konjički klub „Balta“ iz Starih Banovaca, a sve pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.

Za bezbednost plivača brinuće „Anđeli čuvari“ - momci i devojke iz kluba ekstremnih sportova Pustolov iz Starih Banovaca.