(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 11.02.2020.
Stara Pazova
"Čovekove senke" u staropazovačkoj Galeriji

U Galeriji Mira Brtka u Staroj Pazovi od sinoć su izložene slike Aleksandre Vuksanović, mlade slikarke iz Beograda. Izložba nosi naziv Čovekove senke i prikazuje osećanja mladih ljudi.

Aleksandra Vuksanović, mlada slikarka iz Boegrada, trenutno na master studijama likovne umetnosti u Nišu, po prvi put izlaže u Staroj Pazovi u Galeriji Mira Brtka. Na svojoj četvrtoj samostalnoj izložbi pod nazivom Čovekove senke prikazuje 10 ulja na platnu nastala u prethodne tri godine na kojima dominira ljudska figura, koja pokazuje svoje senke i psihološke i sociološke aspekte mladih ljudi danas.

Aleksandrine slike nam otkrivaju priču, događaje i njena osećanja koja su je pratila, rekla je između ostalog Dragana Oluić, akademska slikarka iz Stare Pazove, otvarajući izložbu.

Izložen ciklus je nastao u prethodne tri godine, a ovu umentnicu inspirišu i pejsaži. U Staroj Pazovi izlaže po prvi put, a njene radove nastale u prethodne tri godine, likovna publika u Staroj Pazovi može da pogleda do 27. februara. Dobitnica je više nagrada, i učesnica dve likovne kolonije, od kojih je jedna Kosmik art - Ljubiša Marić u Vojki.