(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Prskanje krpelja u staropazovačkoj opštini odloženo za sledeću nedelju • Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Maja Grbić iz Nove Pazove predstavlja našu opštinu u novom sazivu Skupštine Srbije • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 18 do 26 stepeni
Politika 14.07.2020.
Stara Pazova
Konstituisanje lokalnog parlamenta 21. avgusta

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova sazvana je za 21. avgust.

Na prvoj sednici biće izabrani članovi potvrđeni mandati odbornika u lokalnom parlamentu, nakon čega će se izabrati predsednik Skupštine, kao i njegov zamenik. Odlučivaće se i o sekretaru Skupštine.

Odbornici će potom birati predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća.

Kao poslednja tačka je najavljen Izbor predsednika i članova Mandatno-administrativne komisije.

U prethodne četiri godine funkciju predsednika Skupštine opštine obavljao je Goran Jović koji se u ovom izbornom ciklusu nije našao na listi kandidata, pa će lokalni parlament sigurno dobiti novog predsednika.
Za razliku od saziva u predhodnih 30 godina kada je lokalnu skupštinu činilo 48 odbornika, od avgusta će ih biti 53. Najviše odbornika je sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” 37, lista „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ ima 5 mandata, Grupa građana „Izbor za našu opštinu- Milan Turanjanin“ 4, Grupa građana „Pokret za opštinu Nova Pazova - Ana Pejović – Stanković“ 3, „Zelena Stranka – Dušan Kandić“ 2 i Grupa građana “Podunavlje” 2 odbornika.

Za sada nema informacija da li će lista oko SNS-a samostalno vršiti vlast, da li će kao i predhodnih godina biti u koaliciji sa lokalnim SPS-om ili će sklopiti koalicioni sporazum sa još nekom listom koja ima predstavnike u lokalnom parlamentu.