(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Prskanje krpelja u staropazovačkoj opštini odloženo za sledeću nedelju • Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Maja Grbić iz Nove Pazove predstavlja našu opštinu u novom sazivu Skupštine Srbije • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 18 do 26 stepeni
Ekonomija 31.07.2020.
Stara Pazova
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obišla gradilište pruge zoni stanice Beška

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović posetila je gradilište „RŽD Internešnl“ u 51 km deonice Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta, u zoni stanice Beška, gde kompanija gradi vijadukt.

Železnički nadvožnjak dužine skoro pola kilometara gradi se u neposrednoj blizini naselja Beška, na ukrštaju sa drumskom saobraćajnicom Maradik – Beška. Do današnjeg dana izgrađen je temelj mosta, koji se sastoji od 156 šipova dužine 30 metara i prečnika 1200 mm, 13 stubova vijadukta visine do 7 m, montirano je 11 od 12 metalnih raspona i izvršeno betoniranje kolovoznih ploča na 10 raspona.

Do novembra 2021. godine takođe će biti izgrađena potpuno nova, savremena zgrada železničke stanice Beška, gde će biti smeštene 2 komforne čekaonice, blagajne, službene prostorije i sanitarni čvorovi. Stanica će u potpunosti biti adaptirana za putnike sa ograničenim mogućnostima.

Na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta „RŽD Internešnl“ gradi i rekonstruiše dvokolosečnu železničku prugu za brzinu do 200 km/č, gradi vijadukt dug tri kilometra u plavnom delu Dunava i tunel Čortanovci. Ukupno će na deonici biti izgrađeno 28 veštačkih objekata - galerija, nadvožnjaka, podvožnjaka, pothodnika, vijadukta i mostova, a na 12 od njih su radovi već završeni. U toku je izgradnja stanice Inđija, Sremski Karlovci, Petrovoradin, međustaničnih rastojanja Beška – Sremski Karlovci, Petrovoradin - Novi Sad.

Zarad udobnosti stanovnika Srbije prilikom korišćenja nove brze pruge, biće izgrađeno 7 pothodnika, koji su prilagođeni grupama građana koji su slabije pokretni (platforme za podizanje, liftovi i rampe), montirani su paneli za zaštitu od buke, prvi na železnici u Srbiji, ukupne dužine od 13,8 km. 8 putnih prelaza biće zamenjeni novim drumskim podvožnjacima i nadvožnjacima maksimalne dužine do 235,4 m.

Mansurbek Sultanov, direktor ogranka „RŽD Internešnl“ u Republici Srbiji: „Naša kompanija tradicionalno nastupa kao pouzdan partner i stručnjak za naše srpske investitore. Koristeći ne samo naše iskustvo u Srbiji, već i iskustvo „Ruskih železnica“ o.a.d. – u Rusiji, nudimo najnovija i tehnički najsavršenija rešenja za razvoj železničke infrastrukture zemlje. U čitavom svetu izgradnja železnica daje podsticaj ekstenzivnom razvoju privrede i povećanju mobilnosti građana. Vidimo kakvim tempom se odvija razvoj u oblasti saobraćaja u Srbiji poslednjih godina, ponosimo se što učestvujemo u tom procesu i spremni smo da širimo našu saradnju u svim pravcima“.