(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Uveče veće naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom.
Info 05.08.2020.
Stara Pazova
Krov nad glavom za 169 porodica u ulici Mire Brtke u Staroj Pazovi

Danas su u Staroj Pazovi u Fruškogorskom naselju podeljeni ključevi budućim korisnicima i zakupcima. Budući stanari su izabrani na javnom konkursu a stanovi su deo projekta trajnog rešavanja stambenog pitanja izbeglih, prognanih i socijalno ugroženih lica. Ministar Branislav Nedimović, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručili su ključeve za još 110 stanova, nakon što je u ponedeljak dodeljeno prvih 59.

Izgradnja ukupno 169 stanova realizovana je u okviru Regionalnog stambenog programa u okviru Podprojekta 5, dok vrednost iznosi preko 6 miliona evra, od čega je Opština Stara Pazova u kompletno opremanje infrastrukture investirala preko 2 miliona evra.

Regionalni stambeni program finansiran je donatorskim sredstvima, a najveći pojedinačni donator je Evropska unija. Fondom Regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, dok je Komesarijat za izbeglice i migracije vodeća institucija koja implementira program u Srbiji.

Na planski način je tokom proteklih godina iz budžetskih i donatorskih sredstava stambeno zbrinuto i ekonomski osnaženo više od 44 hiljade porodica u Srbiji.