(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Uveče veće naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom.
Politika 21.08.2020.
Stara Pazova
Danas konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Stara Pazova

Danas se u svečanoj Sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održava konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Stara Pazova.

Na prvoj sednici potvrđuju se mandati odbornika u lokalnom parlamentu, nakon čega se bira predsednik Skupštine, kao i njegov zamenik. Odlučuje se i o sekretaru Skupštine.

Odbornici biraju predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća.

Poslednja tačka je Izbor predsednika i članova Mandatno-administrativne komisije.

U prethodne četiri godine funkciju predsednika Skupštine opštine obavljao je Goran Jović koji se u ovom izbornom ciklusu nije našao na listi kandidata, pa će lokalni parlament sigurno dobiti novog predsednika.
Za razliku od saziva u predhodnih 30 godina kada je lokalnu skupštinu činilo 48 odbornika, od avgusta će ih biti 53. Najviše odbornika je sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” 37, lista „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ ima 5 mandata, Grupa građana „Izbor za našu opštinu- Milan Turanjanin“ 4, Grupa građana „Pokret za opštinu Nova Pazova - Ana Pejović – Stanković“ 3, „Zelena Stranka – Dušan Kandić“ 2 i Grupa građana “Podunavlje” 2 odbornika.

Konstitutivna sednica se odvija uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.