(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Uveče veće naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom.
Politika 24.08.2020.
Stara Pazova
Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao školu u Staroj Pazovi pred početak nove školske godine

Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je posetio OŠ "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi, koja je bila u okviru njegovog obilaska škola po Srbiji, kako bi video na koji način su se organizovale i pripremile za početak nove školske godine.

Školski sistem je veoama složen i svaka ustanova ima svoju autonomiju, jer nisu svugde isti uslovi za rad, tako da je svaka škola pojednično našla model rada koji joj odgovora, konstatovao je ministar Šarčević.

Direktorka Slađana Bursać je rekla da će od 1. septembra učenici biti podeljeni u 4 smene i tako će pohađati nastavu, s tim što će šesti čas biti ostavljen za onlajn nastavu, ako bude potrebe ili u dogovoru sa roditeljima. Samo 6 učenika će u ovoj školi pratiti nastavu na daljinu.

U obilasku sa ministrom bio je i predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je naglasio da će lokalna samouprava pomoći školama kako bi se stvorili uslovi za nastavu da sva deca budu bezbedna, a kao i prethodnih godina, za sve prvake na teritoriji staropazovačke opštine obezbeđeni besplatni udžbenici i školski pribor.