VESTI: Ambasador Slovačke posetio Staru Pazovu • Podela besplatnih autosedišta za decu: U školi u Novoj Pazovi u sredu od 12.00 do 13.00 časova za decu iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca. U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Radovi na popravljanju asfalta na nadvožnjaku kod autoputa kod Lidla • Srpskoligaši iz opštine Stara Pazova ostvarili pobede tokom vikenda • Karatisti Mladosti doneli tri medalje sa Prvenstva Srbije za seniore u Čačku • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 01.09.2020.
Počinje suđenje Staropazovčaninu zbog krađe skupocene violine Lajka Feliksa

Suđenje P. J. (43) iz Stare Pazove i N. S. (51) iz Temerina, optuženima za krađu skupocene violine muzičkom umetniku Lajku Feliksu zakazano je za 22. septembar.

Kako saznaje novosadski Dnevnik, dvojica optuženih su na pripremnom ročištu ostali pri svojoj odbrani da nisu učestvovali u krađi instrumenata, dok je Tužilaštvo ponovilo navode iz optužnice.

Prema nezvaničnim saznanjima, branioci dvojice otpuženih su predložili da se sudski postupak koji se vodi u sudu u Bečeju spoji sa postupkom suda u Staroj Pazovi zbog nekih drugih krivičnih dela, jer su, navodno, tamo sklopili sporazum o priznanju krivice, ali je još nepoznato da li će ovaj predlog biti usvojen.

Podsetimo, skupocena violina, marke "Domeniko Montano", ukradena je 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, a pronađena je neoštećena mesec i po kasnije u Novim Banovcima.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla na parkingu kod supermarketa “Medius” u naselju Banovci - Dunav i uhapsila.

Brat jednog od okrivljenih uhapšen je dve nedelje kasnije i on je sklopio sporazum o priznavanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora.

Skupoceni instrument iz 1800. godine, muzičaru koga često nazivaju i "vojvođanskim Paganinijem", ukraden je iz parkiranog automobila. Radi se o vrlo retkom instrumentu, kakvih na celom svetu ima samo 15.