(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 01.09.2020.
Stara Pazova
Počinje suđenje Staropazovčaninu zbog krađe skupocene violine Lajka Feliksa

Suđenje P. J. (43) iz Stare Pazove i N. S. (51) iz Temerina, optuženima za krađu skupocene violine muzičkom umetniku Lajku Feliksu zakazano je za 22. septembar.

Kako saznaje novosadski Dnevnik, dvojica optuženih su na pripremnom ročištu ostali pri svojoj odbrani da nisu učestvovali u krađi instrumenata, dok je Tužilaštvo ponovilo navode iz optužnice.

Prema nezvaničnim saznanjima, branioci dvojice otpuženih su predložili da se sudski postupak koji se vodi u sudu u Bečeju spoji sa postupkom suda u Staroj Pazovi zbog nekih drugih krivičnih dela, jer su, navodno, tamo sklopili sporazum o priznanju krivice, ali je još nepoznato da li će ovaj predlog biti usvojen.

Podsetimo, skupocena violina, marke "Domeniko Montano", ukradena je 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, a pronađena je neoštećena mesec i po kasnije u Novim Banovcima.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla na parkingu kod supermarketa “Medius” u naselju Banovci - Dunav i uhapsila.

Brat jednog od okrivljenih uhapšen je dve nedelje kasnije i on je sklopio sporazum o priznavanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora.

Skupoceni instrument iz 1800. godine, muzičaru koga često nazivaju i "vojvođanskim Paganinijem", ukraden je iz parkiranog automobila. Radi se o vrlo retkom instrumentu, kakvih na celom svetu ima samo 15.