(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 03.09.2020.
Stara Pazova
Svi prvaci u opštini Stara Pazova od lokalne samouprave dobili udžbenike i školski pribor

Staropazovački đaci prvaci dobili su besplatne komplete udžbenika i školski pribor, koje je obezbedila opština Stara Pazova . Predsednik Radinović prilikom posete školi Pinki najavio ozbiljnu rekonstrukciju ove ustanove naredne godine.

Učenici prvih razreda osnovne škole B.P.Pinki iz Stare Pazove danas su dobili besplatne udžbenike, kao i još 645 prvaka u 10 osnovnih škola sa teritorije Opštine Stara Pazova. Ovaj vid podrške lokalnog rukovodstva porodicama, čija deca započinju svoje školovanje postao je tradicija, kaže Zorica Jovičić, direktorka oš B.P.Pinki:

“Mi smo ove godine upisali 112 prvaka i svaka pomoć njihovim roditeljima je dragocena i radujemo se najavama da će se ona možda proširiti i na ostale uzraste.”

Podrška opštine Stara Pazova ne ogleda se samo u beplatnim udžbenicima za prvake i regresiranju troškova prevoza srednjoškolaca, već i kontinuiranoj rekonstrukciji školskih objekata, istakao je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova prilikom podele udžbenika i pribora:

“Planiramo da sledeće godine proširimo ovaj vid pomoći i na decu starijih uzrasta, najverovatnije za đake od prvog do četvrtog razreda. To će pomoći roditeljima i time dokazujemo das u nam deca jako važna. Namerno sam danas došao u ovu školu jer upravo OŠ “Boško Palkovljević Pinki” u narednom periodu očekuje generalna rekonstrukcija zgrade. Ovo je jedna od najpoznatijih škola u Sremu i zaslužuje renovirane prostorije.”

Na početku nove školske godine predstavnici lokalne samouprave posetili su i ostale ustanove obrazovanja u Opštini. Predsednica SO Stara Pazova Nataša Mićić udžbenike je uručila prvacima u OŠ Simeon Aranicki, dok se Vladimir Jovanović, načelnik Opštinske uprave družio sa prvacima u Vojki. Načelnica za društvene delatnosti Ivana Nenadić i prosvetna inspektorka Mileva Ljubinković jutros su dobrodošlicu poželele prvacima u OŠ “Heroj Janko Čmelik” kao i u Golubincima.

Prvake u Novim Banovcima pozdravio je Vojo Radanović, pomoćnik predsednika Opštine, dok je zamenica predsednika Marina Savić obišla starobanovačke prvake. U najvećoj osnovnoj školi u opštini, u Novoj Pazovi, besplatne udžbenike podelila je pomoćnik predsednika Nataša Milaš dok je u Belegišu najmlađe učenike posetio predsednik MZ Belegiš, Mikica Radaković.

Opština Stara Pazova se trudi da modernizuje obrazovanje u svojoj sredini kako bi u skoroj budućnosti mogla da odgovori na sve zahteve razvijene privrede i stranih investitora koji posluju u ovoj sremskoj opštini.