(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Info 15.09.2020.
Stara Pazova
Novi ruho za staropazovačku školu "Boško Palkovljević - Pinki"

Predsednik opštine Stara Pazova i direktorka škole "Boško Palkovljević - Pinki" nedavno su najavili ozbiljnu rekonstrukciju ovog školskog objekta. Staropazovačka osnovna škola "Boško Palkovljević - Pinki" sagrađena u blizini Pravoslavnog hrama, od svog osnivanja davne 1730. godine nikad nije prestajala sa radom.

U više navrata je objekat je adaptiran, a uz pomoć lokalne samouprave 2021. počeće obimna rekonstrukcija, kaže Zorica Jovičić, direktorka ove škole:

“Rekonstrukcija podrazumeva kompletno i temeljno renoviranje cele škole, fiskulturne sale, školskog dvorišta, školskih terena. Bukvalno će se svi zidovi potpuno ogoliti, svaka sitnica rekonsruisati i škola će dobiti jedan moderan izgled i biće prilagođena za svu decu. Ugradiće se liftovi i povezaće se sala sa zgradom jer nam je to oduvek bio problem.”

Projekat rekonstrukcije škole, koju trenutno pohađa 724 učenika, je u završnoj fazi, ističe Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova:

“Sa rekonstrukcijom počinjemo naredne godine. I to će biti potpuna rekonstrukcija čija vrednost će iznositi više miliona evra. Škola će biti u sasvim novom stanju. Izgledaće kao potpuno nova škola.”

Opština Stara Pazova se trudi da modernizuje obrazovanje u svojoj sredini kako bi u skoroj budućnosti mogla da odgovori na sve zahteve razvijene privrede i stranih investitora koji posluju u ovoj sremskoj opštini.