(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Epidemiološka situacija u opštini Stara Pazova stabilna, još nema dece zaražene kovidom • Slovačka zajednica obeležava 70. godina od smrti pisca Vladimira Hurbana Vladimirova • U subotu u Novoj Pazovi održana likovna kolonija "I ja volim Novu Pazovu • Prvi poraz Omladinca u sezoni Novom Sadu od Mladosti 1:0, Jedinstvo i Dunav izvukli po bod • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Jutarnja temperatura od 11 do 15, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Uveče veće naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom.
Info 15.09.2020.
Stara Pazova
Novi ruho za staropazovačku školu "Boško Palkovljević - Pinki"

Predsednik opštine Stara Pazova i direktorka škole "Boško Palkovljević - Pinki" nedavno su najavili ozbiljnu rekonstrukciju ovog školskog objekta. Staropazovačka osnovna škola "Boško Palkovljević - Pinki" sagrađena u blizini Pravoslavnog hrama, od svog osnivanja davne 1730. godine nikad nije prestajala sa radom.

U više navrata je objekat je adaptiran, a uz pomoć lokalne samouprave 2021. počeće obimna rekonstrukcija, kaže Zorica Jovičić, direktorka ove škole:

“Rekonstrukcija podrazumeva kompletno i temeljno renoviranje cele škole, fiskulturne sale, školskog dvorišta, školskih terena. Bukvalno će se svi zidovi potpuno ogoliti, svaka sitnica rekonsruisati i škola će dobiti jedan moderan izgled i biće prilagođena za svu decu. Ugradiće se liftovi i povezaće se sala sa zgradom jer nam je to oduvek bio problem.”

Projekat rekonstrukcije škole, koju trenutno pohađa 724 učenika, je u završnoj fazi, ističe Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova:

“Sa rekonstrukcijom počinjemo naredne godine. I to će biti potpuna rekonstrukcija čija vrednost će iznositi više miliona evra. Škola će biti u sasvim novom stanju. Izgledaće kao potpuno nova škola.”

Opština Stara Pazova se trudi da modernizuje obrazovanje u svojoj sredini kako bi u skoroj budućnosti mogla da odgovori na sve zahteve razvijene privrede i stranih investitora koji posluju u ovoj sremskoj opštini.