(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Politika 22.09.2020.
Stara Pazova
SKUPŠTINA: Usvojeni planovi rada javnih ustanova i mesnih zajednica, novi direktori javnih preduzeća

Lokalni parlament zasedao je danas po prugi put i tom prilikom dodelio sedam mandata novim odbornicima Skupštine opštine Stara Pazova, koji položili odborničku zakletvu.

Sve predložene tačke obimnog dnevnog reda, njih 40, većinom glasova su i usvojene. Staropazovački odbornici usvojili su Plan rada i Finansijski plan Narodne biblioteke Dositej Obradović, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Cetra za kulturu, Turističke organizacije, Crvenog krsta Stara Pazova, PU Poletarac iz Stare Pazove i PU Radost iz Novih Banovaca za ovu godinu.

Data je saglasnost i na planove i programe rada svih 10 mesnih zajednica u opštini Stara Pazova. Završni budžet opštine Stara Pazova takođe je razmotren i usvojen, kao i odluka o izmenama Odluke o taksi prevozu.

Na dnevnom redu je bilo i obrazovanje komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, od kojih su neki razrešeni dužnosti a imenovani su i vršioci dužnosti. Umesto Jovice Gagrice, na čelo JKP "Čistoća" je imenovan Goran Vranješ kao vršilac dužnosti direktora. Umesto Saše Milićevića na čelo Opštinske stambene agencije je takođe kao vršilac dužnosti direktora imenovan Vladimir Jovanović, pravnik iz Vojke. Vladimir Kerkez će i u naredne četiri godine biti direktor Centra za kulturu.

Na funkciju zamenika predsednika SO Stara Pazova izabran je Branko Kabić iz SPS-a.

Današnjoj skupštini prisustvovao je i predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima i načelnicima kao i republička poslanica u Skupštini Srbije Maja Grbić.