(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Ekonomija 24.09.2020.
Stara Pazova
Rezultati Sporazuma sa SAD uskoro i u lokalnoj sredini

U Srbiji je otvorena kancelarija američke DSC - međunarodne razvojne finansijske korporacije, a prvi rezultati dolaska svetske agencije koja ulaže u velike infrastrukturne projekte mogli bi se videti uskoro i na teritoriji opštine Stara Pazova.

Naime, naša Opština je u pregovorima sa dve velike američke kompanije koje bi da otvore svoja postrojenja ovde, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova:

“Nakon Vašingtonskog sporazuma i posete američke privredne delegacije javile sun am se dve velike amerčki kompanije zainteresovane da otvore svoja postrojenja u našoj industrijskoj zoni. To su direktne posledice posete Vučića Sjedinjenim Državama i mi smo prva lokalna samouprava koja će ih direktno osetiti. Ne mogu konkretno da otkrivam imena jer smo u pregovorima ali svakako će dve velike, svetske kompanije iz SAD doći u Staru Pazovu."

Dolaskom Američke razvojne agencije Srbija postaje finansijski centar regiona, jer će se kod nas odlučivati o velikim investicijama, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije prilikom svečanosti otvaranja kancelarije DSC-a.

Sporazum iz Vašingtona i dogovori postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora, poručio je posle sastanka Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel.

Potpisanim sporazumima predviđaju se ulaganja u pet prioritetnih oblasti - infrastrukturu, mala i srednja preduzeća, inicijativu "mali Šengen" i regionalnu privredu, razvoj privrede u Srbiji i poljoprivredu.