(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Život 22.11.2020.
Nova Pazova
Novopazovčani pokazali humanost i odazvali se dobrovoljnom davalaštvu krvi

Novopazovčani su iskazali humanost i odazvali se u solidnom broju na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja se održala u sali osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi u saradnji sa Crvenim krstom Stara Pazova, Osnovnom organizacijom Crvenog krsta Nova Pazova i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Na današnjoj akciji prikupljeno je 44. jedinice krvi, odazvao se 51 dobrovoljni davalac, a sedmoro je odbijeno iz zdravstvenih razloga. Zbog velike potrošnje krvi i trenutno nastale situacije sa Korona virusom u našoj zemlji u deficitu su sve krvne grupe, a naročito 0 i A sa RH negativnim faktorom.

Prilikom organizacije poštovane su sve procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa i širenja virusa u skaldu sa propisima i donetim merama.

Pre same akcije vršila se dezinfekcija prostorije i radnih površina u kojoj se odvijala akcija, dezobarijera bila je ispred ulaska u salu gde su davaoci pre ulaska morali da dezinfikuju svoju obuću, a po završetku akcije vršila se ponovna dezinfekcija površina. Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu koristili su zaštitna sredstva i imali su odgovarajuću zaštitnu opremu, kao i ekipa Zavoda.

Prisutni iz Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine zahvalili su se svim humaim sugrađanima koji su danas donirali krv i apelovali na građane koji su u mogućnosti da pomognu jedni drugima i da na sledećim akcijama bilo vanrednim ili redovnim doniraju krv i na taj način spasu živote.

Kako je jedan davalac rekao „Kada dajete krv- dajete: još jedan rođendan, još jednu godišnjicu, još jedan osmeh, još jedan zagrljaj, još jednu šansu“. Dajte krv i pomozite svima kojima je ta pomoć potrebna.