(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Politika 30.11.2020.
Stara Pazova
SEDNICA SO STARA PAZOVA: Usvojeni rebalansi Javnih preduzeća i ustanova, Milica Jelenić nova direktorka "Urbanizma"

Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova razmotrili su i većinom glasova usvojili rebalanse finansijskih planova ustanova i institucija za tekuću godinu, čiji je osnivač lokalna samouprava. Izglasani su i rebalansi finansijskih planova mesnih zajednica staropzaovačke opštine, kao i izveštaj o radu Opštinske uprave u prethodnoj godini.

Usvojena je i Odluka o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, prihvaćeno Rešenje o obrazovanju komisije za planove opštine Stara Pazova kao a Milica Jelenić iz Starih Banovaca je imenovana za novog direktora Javnog urbanističkog preduzeća Urbanizam.

Pojedini odbornici imali su zamerke na određene članove predloženog Poslovnika Skupštine opštine Stara Pazova u skladu sa kojim snimanje ili fotografisanje zasedanja staropazovačke skupštine je dozvoljeno samo akreditovanim medijima odnosno medijima koji su uredno registrovani u APR-u i plaćaju poreske obaveze.

Odbornička pitanja ovoga puta odnosila su se na komunalne teme - postavljeno je pitanje da li će JKP “Čistoća” zakupcima pijačnih tezgi i prostora refundirati uplaćen a neiskoriščen godišnji zakup i da li će u naselju Banovci Dunav povećati broj kontejnera. Problem prevoza izmedju Nove Pazove i Batajnice opet se našao medju odborničkim pitanjima.

Današnje zasedanje skupštine opštine Stara Pazova održano je uz strogo poštovanje svih propisanih mera prevencije od korona infekcije.