(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odbojkašice u polufinalu plej-ofa! Savladana Crvena zvezda 3:1 • UHAPŠEN STAROPAZOVČANIN ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Vozio automobil sa 2,87 promila alkohola u krvi! • COVID 19: Novih 30 zaraženih u opštini Stara Pazova, broj aktivnih slučajeva porastao na 225 • Pšenica delimično stradala u hladnom talasu bez padavina u februaru • Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima • Licitacija dresa Miloša Jojića na FB stranici Lokalne fondacije Stara Pazova • Odbojkašice Jedinstva u polufinalu plej-ofa. Savladana Crvena Zveda sa 3:1 • Pobede Omladinca, Sremca i Podunavca, porazi Jedinstva i Radničkog na startu prolećne sezone • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura do 15 stepeni
Ekonomija 06.02.2021.
Stara Pazova
Šta agencija za digitalni marketing može da učini za vaš biznis?

Šta vam prvo padne na pamet kada vam neko spomene agencije za digitalni marketing i usluge digitalnog marketinga? Da li ste skeptični ili mislite da je to nešto najbolje što ste mogli da uradite - prepustite jednoj ekipi celokupni brigu o promociji svog poslovanja? Evo nekoliko razloga iz prakse zašto bi druga tvrdnja trebalo da bude nešto o čemu aktivno razmišljate.


Tim stručnjaka iz različitih oblasti

Kada se govori o marketingu svima je donekle jasno šta on predstavlja – alate i načine promocije određene usluge ili određenog proizvoda, kako bi oni bili vidljivi kupcima. Ali šta je digitalni marketing? Digitala je nešto što povezujemo sa online mrežom i online poslovanjem. Digitalni marketing, koliko god nekima izgledao jednostavno, veoma je složen posao koji se sastoji iz mnogo grana. Apsolutno je nemoguće da se jedna osoba na pravi način bavi svim segmentima važnim za online poslovanje. Upravo tu u pomoć uskače agencija za digitalni marketing, koju čini tim stručnjaka iz različitih oblasti.

Ako ste mislili da je digitalni marketing samo vođenje društvenih mreža i oglašavanje na instagramu – grdno ste se prevarili. Virus Korona pokazao je da je svako poslovanje koje nije imalo svoj web sajt ili internet prodavnicu bilo prinuđeno da napravi taj korak, ukoliko želi da opstane. Dakle, izrada internet prodavnice, kao i prezentacionih sajtova takođe spada u vid oglašavanja na internetu. Osim toga, neizostavna je SEO optimizacija sajta, kao i plaćeno Google oglašavanje. Svaka od ovih grana sastoji se od niza aktivnosti koji na kraju treba da donesu profit. Dakle, prva prednost agencije za digitalni marketing jeste to što u ekipi svako tačno zna svoj deo posla i u potpunosti je fokusiran na njega. Ukoliko ste u potrazi za pravim timom, možda je baš marketinška agencija *nbgcreator vaš novi partner. Sa timom web developera, web i grafičkih dizajnera, copywritera, SEO stručnjaka, stručnjaka za vođenje društvenih mreža, menadžera projekata itd, vodiće vaš posao u pravom smeru.


Analiza online tržišta i konkurencije

Nijedna kampanja zapravo ne može da počne bez istraživanja online tržišta, prisutnosti i snage konkurencije. To su neizostavne polazne usluge digitalnog marketinga koje svaka dobra agencija za digitalni marketing mora da ispoštuje. Uz pomoć različitih online tehnika i alata, analizira se potencijal tržišta, prisutnost i moć konkurencije.

Važno je znati da se konkurencija u virtuelnom, digitalnom svetu razlikuje mnogo od konkurencije u fizičkom svetu. U online svetu, prioritet je izboriti se za prva tri mesta na Googlu. Konkurencija u online svetu je brojnija. Potrebno je na pravi način suprotstaviti im se. Analiza tržišta i konkurencija važna je i kada je vođenje društvenih mreža u pitanju, ali još značajnije kada se radi SEO optimizacija sajta.


Alati koji nisu dostupni svakome

Kada je SEO optimizacija sajta u pitanju, potrebno je mnogo znanja, iskustva, ali i alata kako bi se posao završio kako treba. Agencije za digitalni marketing vrlo su dobro upoznate sa svim trendovima na tržištu i svim platformama koje mogu da koriste kako bi unapredile vaše poslovanje. U tom smislu možete uštedeti mnogo novca za mesečne ili godišnje pretplate na sredstva potrebna za rad. Ono što je možda i najvažnije, marketinške agencije olakšaće vam optimizaciju budžeta i efikasno rasporediti vaš uloženi novac. Tako ćete znati da uloženi novac zaista može da se isplati.


Izrada internet prodavnice kao "must have"

Izrada internet prodavnice treba uvek da se radi isključivo prema potrebama vaše delatnosti. Ne postoji nikakav šablon za uspeh. Upravo zbog toga agencija za digitalni marketing *nbgcreator sa preko 300 uspešno realizovanih projekata ukazaće vam na sve elemente koji su važni. Sa njima znate da, kako se popularno kaže, nema laži i nema prevare. Upoznaće vas sa svim pojedinostima, benefitima, ali i manama pojedinih izbora. Web shop za početak može biti „open sorce“ ili „custom“. U prvoj formi reč je o šablonskom, i po vremenu izrade bržem web shopu. Međutim, ovakav vid internet prodavnice nije pogodan za preduzetnike koji unapred znaju da će imati mnogo proizvoda i kategorija, zbog sporijeg učitavanja stranica. Za takve primere, rešenje je „custom” web shop. Ovo je skuplje, ali ipak dugoročno kvalitetnije rešenje.

Strateški najbolje rešenje za svaki biznis bilo bi da jedan tim vodi kompletno poslovanje. Zašto je to tako? Ukoliko je neko bio zadužen za početne aktivnosti kao što je izrada internet prodavnice, već je uključen u materiju, upoznao se sa proizvodima i njihovim specifikacijama, te će mu mnogo lakše biti da se uključi u posao. Usluge digitalnog marketinga širok su pojam, i koliko god se nekome činilo kao prodavanje magle – marketing je taj koji prodaje uslugu ili proizvod. A dobar marketing uopšte ne izgleda kao marketing. Kao u svim segmentima života, da biste postigli pravi efekat, potrebni su vam pravi ljudi. Pronađite svoje saradnike i realizujte davno zacrtane ciljeve.