(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Život 08.02.2021.
Stara Pazova
Uvek gde je najteže – velike donacije Meridiana ugroženim sunarodnicima na KiM

Dani za nama bili su u znaku humanosti i solidarnost i kompanije Meridian sa našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji.

Sem dobro poznatih višedecenijskih iskušenja, a od nedavno i pandemije, naš narod u južno jpokrajini nedavno su zadesile i najveće poplave u poslednjih nekoliko decenija.

Najteža je bilo pogođeno centralno područje Pokrajine, kao i Kosovsko pomoravlje, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.

Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac.

Kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu, kompanija Meridian donirala je specijalne crpne pumpe za ispumpavanje vode, koja je doprla do dvorišta i stambenih objekata.

Takođe, volonteri – zaposleni u Meridianu paketićima i poklonima obradovali su i mališane. Ovoj humanitarnoj akciji pridružila se popularna pevačica Kija Kockar koja je mališanima, zajedno sa predstavnicima kompanije Meridian, uručila paketiće.

Opština Gračanica jedina je srpska sredina južno od Ibra u kojoj postoje ustanove za lica ometena u razvoju. Dobra vest u mesecima punih iskušenja je ta da koronavirus nije ušao u ove institucije, čime je sačuvana bezbednost i dobrobit korisnika i zaposlenih. Meridian je, takođe, poklonima obradovao i njegove štićenike.

- Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniranim pumpama i poklonima mališanima. Više i od materijalne pomoći, najviše raduje znak da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod – reči su predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića.

Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.