(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U utorak isključenje vode u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi od kružnog toka ka Banovcima • COVID 19: COVID 19: Tokom dva dana vikenda 61 novozaraženi u opštini Stara Pazova • Lokalna fondacija Stara Pazova prikupila prvih 3.000 evra koju će "Trag fondacija" duplirati za podršku najboljoj ideji • Na zahtev publike produžena izložba "Refleksije" u Muzeju grada Beograda čuvene staropazovačke umetnice Mire Brtke • Ove nedelje predstava, bioskop i izložba • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • FUDBAL: Važni bodovi za Jedinstvo, porazi Dunava i Omladinca • Uspeh karatista Mladosti na školskom prvenstvu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Sport 20.02.2021.
Stara Pazova
RK Nova Pazova – Sa novim trenerom u nove pobede

RK Nova Pazova, osnovan davne 1957.godine, najstariji je muški rukometni klub u straopazovačkoj opštini. Od pre par nedelja rukometaši Nove Pazove treniraju uz novog trenera, sa željom za boljim plasmanom i da što više dece bude u rukometu.
Rukomet možda trenutno nije jedan od najpopularnijih sportova na svetu, ali svakako ima dugu tradiciju.Od 1957.godine rukometnu igru neguju i u Novoj Pazovi, a danas je RK Nova Pazova najstariji muški rukometni klub na teritoriji opštine Stara Pazova. Već treću sezonu RK Nova Pazova takmiči se u najvišem rangu Vojvodine, u Prvoj ligi sever.
Uroš Stikić iz Nove Pazove ima 15 godina i želi da bude rukometni golman.,, Brat mi je trenirao rukomet, došao sam na jednu utakmicu i zaljubio se u rukomet na prvi pogled.,,
Kapiten RK Nova Pazova Dušan Grbić preko deset godina trenira rukomet. ,,Menjao sam klubove, ali sam se vraćao uvek u Novu Pazovu, gde sam i ponikao. Želimo da napravimo neki uspeh, da ya početak ostanemo u Ligi, a dogodine da udjemo u Super B.,,
U prolećni deo sezone novopazovački rukometaši ulaze sa pojačanjem – starim novim trenerom, koji je više decenija radio sa sportistima u rukometnoj Bundesligi.Kao podrška, u Novu Pazovu vrtio se posle 27 godina i trenutno trenira sve selekcije ovog kluba : ,, Došao sam da probam da pomognem da Nova Pazova i da Vojvodina dobije još jednog dobrog prvoligaša. Ja sad pokušavam da na sve moguće načine uvedem red, rad i disciplinu i da im korigujem slobodne trenutke da više razmišljaju o sportu. Mislim da će uz moju pomoć neki momci odavde da odu u Nemačku,, naglasio je novi trener novopazovčana Mile Malešević.Inače, Malešević je 21 godinu proveo u Nemačkoj, u Prvoj Bundesligi,radio je kao trener golmana sa juniorskom reprezentacijom,brojnim prvoligaškim ekipama, a sada je u aktivnoj penziji.
Svaka škola ima rukometni teren, ali se danas na tom terenu uglavnom igraju neki drugi popularniji sportovi. Želja rukovodstva RK Nova Pazova je da u ovoj sredini bude više rukometaša:
,,Nadamo se da ćemo okupiti novu decu, malo animirati naše mesto i ostala mesta, gde smo već krenuli da radimo na animaciji. Ićićemo i u Banovce, i u Staru Pazovu. Vojka već ima svoj klub ali ćemo tražiti i sa njima saradnju,, kaže Milan Ivanić, predsednik RK Nova Pazova.