(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Ekonomija 02.03.2021.
Stara Pazova
Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima

Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao je četiri konkursa, čiji je cilj pomoć razvoju turističkih potencijala i privrede. Za konkurse je opredeljeno oko 270 miliona dinara od čega je polovina sredstava namenjena privrednicima, a druga polovina zaposlenima u turizmu.

"Mi kroz ove konkurse hoćemo da pomognemo malim posebno porodičnim domaćinstvima koja se bave turizmom, malim turističkim kapacitetima. Svugde i u teoriji i praksi i u razvijenom svetu dakle osnove ekonomije čine mala i velika preduzeća pogotovo porodične firme, a upravo ovim konkursom želimo njima da pomognemo”, rekao je dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Za pomoć privredi biće usmereno oko 160 miliona dinara bespovratnih sredstava kojima će se subvencionisati nabavka repromaterijala i kupovina mašina i opreme.

"Hoćemo da svaki dinar koji ulažemo kroz naše konkurse doprinese očuvanju pre svega radnih mesta a nadamo se i povećanju broja zaposlenih s obzirom da imamo kupovinu novih mašina ali i nove opreme”, izjavio je dr Nenad Ivanišević.

Konkursi su prvi put raspisani na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini. Prijave traju do 16-og marta, a svi zainteresovani to mogu učiniti pozivom na broj 0800 021 027, svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova.