VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 13.03.2021.
Zašto je važno nositi anatomsku obuću?

Bolovi u listovima, kukovima, leđima, urasli nokti, čukljevi – da li ste znali da svi ovi problemi zapravo potiču od stopala? Da li ste znali za informaciju da se u stopalima čoveka nalazi četvrtina kostiju čitavog ljudskog tela? Stručnjacima je odavno poznata ova činjenica. Upravo zbog toga ortopedi stalno naglašavaju da se posebna pažnja mora posvetiti zdravlju stopala. Anatomska obuca, odnosno anatomske cipele, patike i papuče trebalo bi da budu vaš izbor, a evo i zašto.

Šta je uopšte anatomska obuća?

Ukoliko mislite da se dizajnom razlikuje od klasične obuće – varate se. Anatomska obuca specifična je samo po svom savršenom anatomski oblikovanom gazištu, koje prilikom nošenja postavlja stopalo u pravilan položaj, te tako čuva zdravlje vašeg skeleta. Takođe, olakšava i napore prilikom svakodnevnog hodanja i dugog stajanja. Kao što smo rekli, najčešći uzrok nepravilnog držanja, bolova u slabinskom delu kičme ili nogama potiče od tesne i neudobne obuće.


Ortopedi posebno naglašavaju da je anatomska obuca najbolje rešenje za svako stopalo, ali mnogi to shvate tek onda kada bolovi postanu nesnosni. Scholl obuca može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u kreiranju najkvalitetnije anatomske cipele. Specijalni dizajn i moderan izgled samo su neke od prepoznatljivih karakteristika ove obuće koja je postala sinonim za kvalitet bez premca. Scholl obuca ima anatomski oblikovano ležište koje prilikom nošenja postavlja stopalo u prirodan položaj, što omogućava osećaj hodanja po pesku. Danas ove fantastične modele možete pronaći i online. Prodaja obuće putem interneta omogućila je da čak i ako određeni modeli nisu dostupni u vašem gradu, možete ih poručiti na kućnu adresu.

Kome je namenjena anatomska obuća?


Anatomske cipele, patike i papuče namenjene su apsolutno svima. Nije važno koliko godina imate, jer Scholl obuca ima modele za sve vaše potrebe. Posebno se preporučuje da anatomsku obuću nose trudnice, dijabetičari, sportisti i naravno deca. Takođe, anatomski oblikovana obuća idealna je za sve one sa viškom kilograma, kako bi im rasteretila hod i umanjila bolove u kolenima.

Kako izabrati idealan broj anatomske obuće?

Online prodaja obuće zahteva da pre svega dobro izaberete broj, kako bi model bio odgovarajući. Ono što je najvažnije što treba da znate jeste da bi cipela/patika uvek trebalo da bude za oko 1cm duža od vašeg stopala. Zašto je to tako? Upravo zbog toga što će na taj način prsti imati dovoljno prostora, pa se neće javljati problemi poput uraslih noktiju i čukljeva. Izmerite dužinu vašeg stopala od kraja pete do vrha vašeg najdužeg prsta i neka vam to bude mera prilikom svake naredne kupovine obuće. Scholl obuca na svom sajtu ima
vodič za veličinu koji će vam savršeno poslužiti da bez muke odredite idealan broj za sebe.


Anatomske klompe za medicinske radnike


Anatomska obuca postala je popularna kroz bezvremenske anatomske klompe koje su glavni saveznici svih medicinara i ljudi koji svoje duge smene na poslu provode na nogama. U ponudi Scholl obuće možete pronaći kako gumene, tako i kožne anatomske klompe koje će biti čuvari zdravlja vaših stopala. Anatomske klompe predstavljaju opremu za ličnu zaštitu prve kategorije. Svojom udobnošću i lakoćom činiće da se osećate rasterećeno čak i u najstresnijim i najtežim trenucima. Veoma su otporne, pa ćete tako jednom kupljene klompe nositi mnogo godina i uživati u njima. To su modeli u koje se definitivno isplati investirati novac, ukoliko vaše radno mesto zahteva svakodnevno stajanje ( bolnice, hoteli, kuhinje, kozmetički centri, pekare, prodavnice, apoteke... ). Nosićete ih čitavog dana bez osećaja umora, bolova i drugih tegoba. Online prodaja obućeomogućava vam da svoj model poručite još danas i upoznate se sa svim prednostima anatomski oblikovane obuće.