(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Život 06.04.2021.
Stara Pazova
Da li smo zbog kovida zanemarili ostale bolesti?

Pandemija korona virusa aktivna je više od godinu dana i parališe sve sfere života u gotovo celom svetu. Zdravstveni i medicinski radnici najviše su na udaru, a pritisak na njih sve se više povećava sa porastom broja zaraženih. Bolesni od kovida i ljudi koji žele da se vakcinišu sada su postali prioritetna grupa, dok pacijenti sa drugim bolestima, nekad i smrtonosnijim od ovog virusa, čekaju povoljniju situaciju za lečenje. Da li smo zbog kovida zanemarili ostale bolesti?


Građani Stare Pazove sa kojima smo razgovrali imaju različite stavove o tome. Mlađi kažu da im korona ne smeta i da im je zdravlje generalno dobro. Neki čak sumnjaju da epidemija postoji i smatraju nije toliko opasna i da je strah veštački izazvan.


Sa druge strane, stariji sugrađani se plaše za svoje zdravlje, naročito srčani bolesnici. Kažu da od kada je epidemija počela ne usuđuju se tako često da kontrolišu svoje zdravlje. Plaše se da se ne zaraze koronom u Domu zdravlja a i uviđaju da su veće gužve svuda zbog toga što je dobar deo medicinskih radnika prebačen na kovid punktove. Najviše se žale stariji sugrađani koji imaju probleme sa kostima jer je svaki vid fizikalnih terapija sveden na minimum.