(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Život 07.04.2021.
Stara Pazova
Akcija Crvenog krsta povodom Svetskog dana zdravlje

Crveni krst Stara Pazova svake godine obeležava Svetski dan zdravlja 07. aprila. Ove godine, baš kao i prošle, ovaj dan obeležen je u jeku pandemije korona virusa. Volonteri i zaposleni u ovoj humanitarnoj organizaciji, uličnom akcijom u Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi delili su flajere i informisali javnost o poštovanju preporuka koje se odnose na zdravstvenu bezbednost i pomoć različitim kategorijama stanovništva u pristupu zdravstvenih usluga i imunizacije.


 Pandemija virusa COVID-19 teško je pogodila sve zemlje, ali je njen uticaj bio najveći na one najsiromašnije i one grupe koje su bile pod rizikom, ili izložene raznim bolestima. Crveni krst  daje doprinos zdravlju i dobrobiti ljudi  kroz zdravstvenu  prevenciju  i edukaciju, pruža psihosocijalnu podršku, negu i prvu pomoć u zajednici, takođe preko programa higijene ispunjavanja potrebe ranjivih i marginalizovanih grupa.


Svetski  dan zdravlja obeležava se svake godine 07. aprila pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije. Odluka da se ovaj dan obeležava kao Svetski dan donesena je na prvoj skupštini ove organizacije održanoj od 24. juna do 24 jula 1948. godine u Ženevi, pošto je 7. aprila iste godine odluka o konstituisanju SZO zvanično stupila na snagu.