(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Centralni vakcinalni punkt se nalazi na Pazovačkim bazenima • COVID 19: Pada broj novozaraženih, juče vakcinisano čak 600 sugrađana, gužve su sve manje • Odbornici usvojili Odluku o zoohigijeni, radna tela Skupštine, predloge za sprovođenje izbora za Mesne zajednice... • Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori posetio Staru Pazovu • Staropazovačka opština će ove godine imati 13 predstavnika na pokrajinskoj smotri recitatora • Omladinac u Pećincima igra sa Feniksom, Dunav u Sakulama a Jedinstvo u Banatskom Velikom Selu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno, temperatura jutarnja 4, dnevna do 12 stepeni
Ekonomija 07.04.2021.
Stara Pazova
Kuća fudbala dobar primer za sport i turizam

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, posetili su danas  Sportski centar FSS - Nacionalnu kuću fudbala u Staroj Pazovi, obišli  su teren i razgovarali sa rukovodstvom Sportskog centra i predstavnicima Turističke organizacije o značaju ovog centra za turizam, ali i planovima za razvoj ove grane privrede u saradnji sa sportom.  Ova poseta je deo aktivnosti u okviru sagledavanja situacije na terenu, pred donošenje nove strategije za razvoj turizma u AP Vojvodini. 


Kuća fudbala u Staroj Pazovi sigurno je jedna od najprestižnijih i najelitnijih sportskih kompleksa u ovom delu Evrope pa i šire i predstavlja dobar primer na koji treba da se ugledaju, kako sportski tako i turistički radnici. 


Promocija turizma u AP Vojvodini i njegov razvoj kroz međusektorsku saradnju u svim sferama  kako bi se učinio još atraktivnijim, da se zaposli što više ljudi, ali da se privuče što veći broj turista”  rekao je prilikom posete u Staroj Pazovi dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dok je Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu naglasio da Srbija kao zemlja fudbala i sporta zaslužuje ovakvo mesto.


Ove godine ističe se Strategija razvoja turizma u AP Vojvodini i pre donošenja nove,  širom pokrajine obilaze se tereni kako bi se u razgovoru sa onima koji poznaju situaciju u svojim mestima realno sagledale dobre strane, ali i nedostaci koje treba otkloniti.  Plan je da se do 2024. godine jasno može videti koji su ciljevi ispunjeni, a na kojima treba raditi kako bi se Vojvodina jasno definisala kao razvijena turistička regija.