(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Politika 25.05.2013.
Stara Pazova
Zasedanje SO Stara Pazova

U materijalu za deveto skupštinsko zasedanje aktuelnog saziva je zaključak o inicijativi predsednika Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, za donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine. Zaključkom, incijativa za donošenje Deklaracije je ocenjena štetnom i nepotrebnom, a o njemu će se izjasniti skupština. Takođe, dopunom dnevnog reda Opštinsko veće je predložilo razrešenje Đukana Rakonjca sa mesta direktora Čistoće i imenovanje Milana Končarevića za v.d. direktora ovog komunalnog preduzeća. Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova razmotriće predlog za razrešenje Stanka Carića člana Opštinskog veća, kome će biti dodeljen mandat odbornika umesto Mirka Vranića, koji je podneo ostavku na mesto odbornika PUPS-a.

Đorđe Radinović, predsednik opštine, predložio je za novog člana Opštinskog veća, Zdenka Gašića iz Nove Pazove. Predlozima za dopunu dnevnog reda koji su danas stigli u redakciju RTV Stara Pazova, predsednik opštine Đorđe Radinović predložio je razrešenje dva člana Opštinskog veća: Nataše Jeftić i Dušana Tadića, i izbor novih članova veća: Biljane Glišić i Dušana Sarape. Takođe, 19 odbornika je predložilo razrešenje Miloša Crnomarkovića, dosadašnjeg predsednika Skupštine, a za predsednika predložen je Radoje Blagojević, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine. Za zamenika predsednika Skupštine opštine Stara Pazova predložen je Ljuban Skopljak.

Na dnevnom redu sednice su i finansijski planovi mesnih zajednica za tekuću godinu iz kojih se vidi da se finaniranje mesnih zajednica u tekućoj godini, u celosti oslanja na sredstva opštinskog budžeta, a na dnevnom redu su i predlozi Odluka o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća: Direkcije za izgradnju, Urbanizma, Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoće“, Radiotelevizije Stara Pazova i Javnog preduzeća „Opštinska stambena agencija“.