(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U toku potpuna rekonstrukcija puta Stara Pazova - Stari Banovci • U nedelju "Raspevani Srem" u Staroj Pazovi • Akcja dobrovoljnog davanja krvi u Novoj Pazovi • Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Humanitarna akcija „Veliki rade, a mali se slade“ u školi „Simeon Aranicki“ • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Život 15.05.2012.
Novi Banovci
URANAK NA DUNAVU

Povodom Svetog Vasilija Ostroškog, slave Novih Banovaca, stotinjak penzionera iz ovog mesta okupilo se tradicionalno u subotu ujutro rano na obali Dunava. Već u pet sati na Dunavu su bili članovi rukovodstva, a oko šest sati počeli su da pristižu i penzioneri na tradicionalni uranak, koji se po rečima Ljiljane Jazić, predsednice Mesne organizacije penzionera organizuje više od deset godina.
Odmah ujutro posluženi su kafom, a nešto kasnije i doručkom, a oko devet sati organizovana su i sportska takmičenja. Na takmičenju u bacanju kamena s ramena i u skoku u dalj iz mesta najuspešnija je bila Dara Jaguzović, a među muškarcima Bora Kamber. Ekipa Anđe Ostojić pobedila je u nadvlačenju konopca, a među muškarcima trijumfovala je ekipa Slobodana Stoisavljevića. Danica Bulajić dobila je diplome kao najstarija i najlepša penzionerka, Bogdan Berberović kao najstariji penzioner, a za najlepšeg penzionera proglašen je Bora Kamber. Uranku je prisustvovao i Radomir Pavlović, zamenik predsednika Mesne zajednice Novi Banovci koji je rekao da će mesna zajednica i dalje pomagati ovakve aktivnosti penzionera, ali i drugih organizacija u Novim Banovcima. Inače, mesna zajednica je sa 15 hiljada dinara pomogla uranak penzionera.
Fotografija: Dara Jaguzović i Bora Kamber (M.Mijatović)