(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: DANI DOSELJNIKA: U subotu umetnička kolonija "I ja volim Novu Pazovu" • DAJTE KRV: U subotu u Vojki i Golubincima, u nedelju u Novoj Pazovi • Uručeni ključevi od novih stanova u Golubincima izbegličkim porodicama • Vojačka biblioteka obeležava 100 godina postojanja • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, slab vetar, temperatura do 30 stepeni
Info 03.09.2014.
Stara Pazova
Javni beležnik počeo sa radom

Prvi imenovani javni beležnik na teritoriji opštine Stara Pazova, Sava Dedajić, od 1. septembra počeo je sa radom u kancelariji u ulici Ćirila i Metodija 13. Iako su predviđena 4 notara na području Osnovnog suda Stara Pazova, Dedajić je trenutno jedini koji je izabran, pa su već prvog dana rada bile velike gužve, a sugrađani su najviše bili zainteresovani za rešavanja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti. Pored ovog, ugovori koji predstavlljaju isključivu nadležnost javnih beležnika, što znači da se mogu jedino sačiniti kao javnobeležnički zapis i samo kod notara overiti su: ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o raspodeli imovine za života, pokloni za slučaj smrti, deoba bračne tekovine, bračni ugovor i deoba imovine vanbračnih partnera.

Svi ostali ugovori mogu da se overe kod javnog beležnika, a ne moraju biti sačinjeni na istom mestu. Prve javne beležnike je imenovalo Ministarstvo pravde, a formiranjem Komore od prvih javnih beležnika, ona preuzima nadležnost objavljivanja konkursa za izbor ostalih javnih beležnika, koji se očekuje u decembru. Cenovnik pravnih usluga je objavljen na sajtu Ministarstva pravde, gde ima ceo link za javnobeležničke tarife. Radno vreme notara je od 9 do 17 časova radnim danima, a sugrađani se mogu više informisati putem sajta beležnik.org, ali i pozvati broj 022 317 048.