(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: DANI DOSELJNIKA: U subotu umetnička kolonija "I ja volim Novu Pazovu" • DAJTE KRV: U subotu u Vojki i Golubincima, u nedelju u Novoj Pazovi • Uručeni ključevi od novih stanova u Golubincima izbegličkim porodicama • Vojačka biblioteka obeležava 100 godina postojanja • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, slab vetar, temperatura do 30 stepeni
Info 04.09.2014.
Nova Pazova
Firma Hamer teh uspešno posluje

Firma Hamer teh iz Nove Pazove, osnovana 2008. godine, bavi se proizvodnjom mašina i delova za rudnike i građevinarstvo. Prema interesovanju poslovnih partnera bilo bi posla još za 20 radnika, ali je problem prostor, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Mlađen Đurović, osnivač preduzeća. Višegodišnje iskustvo stečeno u Geomašini, Đurović je pretočio u firmu koja sada zapošljava sedam radnika i proizvodi asortiman koji je nekada imala ova fabrika. Hamer teh proizvodi delove, servisira mašine, ali po porudžbini pravi i mašine, u Srbiji nema ozbiljniju konkurenciju, a strane fabrike zbog cene nisu konkurentne. Đurović kaže da je mali problem naplata, a zahvaljujući stabilnosti deviznog kursa u poslednje vreme, nije bilo gubitaka u poslovanju sa inostranstvom.

Ova firma ne strahuje za tržište i posao, ali je problem prostor jer sada radi u porodičnom domaćinstvu, a nema sredstava za kupovinu zemljišta po tržišnim cenama. U toku jedne godine iz pogona Hamer teha na tržište izađe oko sto tona čelika ugrađenog u razne mašine i alate.