(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Večeras u 18 časova u Vojki koncert klasične muzike. Nastupaju đaci Muzičke škole Ljubinka Lazića • Večeras u Novoj Pazovi promocija knjige advokata Tome File pod nazivom “Završna reč” • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Info 04.09.2014.
Nova Pazova
Firma Hamer teh uspešno posluje

Firma Hamer teh iz Nove Pazove, osnovana 2008. godine, bavi se proizvodnjom mašina i delova za rudnike i građevinarstvo. Prema interesovanju poslovnih partnera bilo bi posla još za 20 radnika, ali je problem prostor, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Mlađen Đurović, osnivač preduzeća. Višegodišnje iskustvo stečeno u Geomašini, Đurović je pretočio u firmu koja sada zapošljava sedam radnika i proizvodi asortiman koji je nekada imala ova fabrika. Hamer teh proizvodi delove, servisira mašine, ali po porudžbini pravi i mašine, u Srbiji nema ozbiljniju konkurenciju, a strane fabrike zbog cene nisu konkurentne. Đurović kaže da je mali problem naplata, a zahvaljujući stabilnosti deviznog kursa u poslednje vreme, nije bilo gubitaka u poslovanju sa inostranstvom.

Ova firma ne strahuje za tržište i posao, ali je problem prostor jer sada radi u porodičnom domaćinstvu, a nema sredstava za kupovinu zemljišta po tržišnim cenama. U toku jedne godine iz pogona Hamer teha na tržište izađe oko sto tona čelika ugrađenog u razne mašine i alate.