(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Večeras u 18 časova u Vojki koncert klasične muzike. Nastupaju đaci Muzičke škole Ljubinka Lazića • Večeras u Novoj Pazovi promocija knjige advokata Tome File pod nazivom “Završna reč” • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Info 15.09.2014.
Belegiš
Dan oslobođenja Belegiša

U centru Belegiša juče je obeležena 70. godišnjica oslobođenja mesta. Nakon intoniranja Himne „Bože pravde“ i nekadašnje himne „Hej sloveni“, pozdravljajući građane i goste, Žikica Korica, predsednik Udruženja boraca ovog mesta istakao je da je u borbi protiv fašizma poginulo 259 Belegišana, a među njima i dva Narodna heroja: Vera Miščević i Nikola Marinković Mitanče. Nikola Brzovan, predsednik SUBNOR-a Dolova je podsetio na dane bratimljenja sa Belegišom, Dejan Umetić, podpredsednik SUBNOR-a i predsednik Mesne zajednice Laćarak je ukazao na obavezu negovanja slobodarskih tradicija, a Milan Pjevac, predsednik boračke organizacije Opštine Stara Pazova je podsetio da su nekada Surduk i Belegiš zvali „Mala Moskva“, da su Banovci i Stara Pazova bili NDH-Nezavisna država Hrvatska, a upitao je gde su potomci onih koji su dali živote u borbi za slobodu.

Delegacije boračkih udruženja položile su cveće i vence na spomen obeležja u centru mesta, a na kraju svečanosti priređen je kraći kulturno umetnički program.