VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 06.07.2012.
POČINJU ISTRAŽIVANJA NAFTE I GASA

Iz NIS-a iz Novog Sada u našu redakciju stilo je sledeće saopštenje: NIS a.d. započinje ovih dana geofizička istraživanja na području Srema. U pitanju su 2D seizmička ispitivanja, a radovi će se tokom jula meseca izvoditi na prostoru opština: Stara Pazova, Inđija, Ruma i Irig.
Radove na terenu izvodiće NIS-ov servisni pogon „Geofizički servisi“. Za izvođenje projektovanih 2D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestiće predstavnike svih mesnih zajednica o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji i stupiće u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji naših radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed. Prilikom izvođenja radova, neminovno je da dolazi do određenih vrsta šteta na posedima. Postupak utvrđivanja štete obuhvata uviđaj na licu mesta i izradu zapisnika koji potpisuju predstavnik NIS-a i vlasnik parcele. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete vlasniku se u celosti isplaćuju u roku od 10 dana. U toku izvođenja radova NIS a.d. će intenzivno sarađivati sa opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predstavnici NIS-a maksimalno će se truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana. Nadamo se da ćemo na zajedničko zadovoljstvo završiti projektovane radove koji će imati veliki značaj kako za našu kompaniju, tako i za navedene opštine i širu društvenu zajednicu, kaže se u saopštenju NIS-a.