(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dve mrtve osobe u automobilu na putu između Nove Pazove i Batajnice • Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Info 18.12.2014.
Stara Pazova
IN MEMORIAM Mira Brtka 1930-2014

Danas je u 84. godini preminula poznata slikarka i filmska režiserka Mira Brtka. Rođena je 5. okotbra 1930. u Novim Banovcima, gimanziju je pohađala u Bratislavi i Beogradu, a filmsku režiju je završila na Akademiji za pozorište i film u Beogradu, u klasi profesora Vjekoslava Afrića, Josipa Kulundžića i Slavka Vorkapića. Snimala je kratke i dokumentarne filmove u produkciji Zagreb filma i novosadske Neoplante, a bila je i asistent režije italijanskim rediteljima, pored ostalog i Albertu Latuadi. Pored pozorišne i filmske u Beogradu, završila je i Likovnu akademiju u Rimu (Akademia di Belle Arti ) u klasi profesora Franka Đentilija i Mina Makarija, nakon čega se potpuno posvetila slikarstvu, a poslednjih godina i vajarstavu. Slikala je, vajala i izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, od svoje rodne Stare Pazove u kojoj je živela, do nedavnog učešća na kolektivnoj postavci u Beču sa slikarima iz Vojvodine.

Likovni kritičar Sava Stepanov zapisao je o umetničkom opusu Mire Brtke da “kreativnim i kontinuiranim delovanjem od sredine 60-ih godina do danas dosledno stvara i razvija autentičan i personalno jasno definisan opus, zasnovan na modernističkim principima i potencijalima”. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.