(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • U ponedeljak na Trgu u Staroj Pazovi mini Sajam knjiga • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.412, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.698 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • Nadvožnjak između Nove Pazove i Banovaca biće obnovljen do kraja juna • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 18.12.2014.
Stara Pazova
IN MEMORIAM Mira Brtka 1930-2014

Danas je u 84. godini preminula poznata slikarka i filmska režiserka Mira Brtka. Rođena je 5. okotbra 1930. u Novim Banovcima, gimanziju je pohađala u Bratislavi i Beogradu, a filmsku režiju je završila na Akademiji za pozorište i film u Beogradu, u klasi profesora Vjekoslava Afrića, Josipa Kulundžića i Slavka Vorkapića. Snimala je kratke i dokumentarne filmove u produkciji Zagreb filma i novosadske Neoplante, a bila je i asistent režije italijanskim rediteljima, pored ostalog i Albertu Latuadi. Pored pozorišne i filmske u Beogradu, završila je i Likovnu akademiju u Rimu (Akademia di Belle Arti ) u klasi profesora Franka Đentilija i Mina Makarija, nakon čega se potpuno posvetila slikarstvu, a poslednjih godina i vajarstavu. Slikala je, vajala i izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, od svoje rodne Stare Pazove u kojoj je živela, do nedavnog učešća na kolektivnoj postavci u Beču sa slikarima iz Vojvodine.

Likovni kritičar Sava Stepanov zapisao je o umetničkom opusu Mire Brtke da “kreativnim i kontinuiranim delovanjem od sredine 60-ih godina do danas dosledno stvara i razvija autentičan i personalno jasno definisan opus, zasnovan na modernističkim principima i potencijalima”. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.