VEST: U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U utorak isključenje struje u dve ulice u Novoj Pazovi • 5 zlatnih diploma iz Sečnja za recitarore iz opštine Stara Pazova • Produžen Second hand bazar u Parohijskom domu u Staroj Pazovi do petka • Jedinstvo i Omladinac igrali nerešeno, Podunavac izgubio u Šajkašu • Odbojkašice Jedinstva ponovo pobedile TENT, u sredu meč lopta za titulu! • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 25.12.2014.
Dobri prinosi poljoprivrednih kultura

Na teritoriji opštine Stara Pazova u ovoj godini ostvareni su dobri prinosi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe, ocenili su u Odeljenju za privredu i lokalni razvoj Opštine Stara Pazova. Pod kukuruzom je bilo oko 15.500 hektara ili preko 50 odsto od ukupnih površina i ostvareni su prosečni prinosi oko 9,5 tona po hektaru i procena stručnjaka je da se ova godina može svrstati u rekordne po proizvodnji kukuruza. Visoki prinosi uslovili su nisku cenu ove žitarice od 13 dinara za kilogram, što nikako nije odgovaralo paorima. Pod suncokretom ove godine je bilo oko 1.300 hektara sa prinosom 3,4 tone po hektaru i ceni od 28 i 30 dinara za kilogram.

Vremenski uslovi odgovarali su soji i na ukupno 1.600 hektara koliko je bilo pod sojom ostvaren je dobar rod od oko 3,8 tona po hektaru. Šećerna repa je posejana na 3.448 hektara, ostvaren je prosečan prinos od oko 69 tona po hektaru. Transport slatkog korena do šećerana još nije obavljen tako da u Odeljenju ne poseduju informaciju o prosečnom sadržaju šećera. Zbog vremenskih prilika i produženog vegetacionog perioda kultura, u optimalnom roku, setva strnina je obavljena na manjim površinama od predviđenih. Tako da je jesenas posejano ukupno 7.115 hektara, od toga pšenicom blizu 5.500 hektara, ječmom 1.045, a uljanom repicom 310 hektara, stoji u informaciji o izvršenim jesenjim radovima u polju na teritoriji opštine Stara Pazova za 2014. godinu.