(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini • Otvaraju se još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnjeđševcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Info 15.03.2015.
ostalo
Komemoracija stradalim pilotima

U Komandi Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO) u Zemunu održan je komemorativni skup povodom pogibije četvorice pripadnika RV i PVO Vojske Srbije, koji su bili među sedam nastradalih osoba. Od pilota majora Omera Mehića, pilota kapetana Milovana Đukalića, zastavnika Nebojše Trajića i mehaničara letača zastavnika Ivana Miladinovića oprostili su se članovi porodica, kolege, predstavnici državnog vrha, prijatelji. Komemoraciji su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar rada Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Bratislav Diković, komandant 204. vazduhoplovne brigade VS Predrag Bandić. Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak rekao je na komemoraciji da su četvorica pripadnika RV i PVO položili mnoge ispite, kako školske, tako i životne, kao i da su zahvaljujući vrlinama, poštenom radu, stasali u vrsne stručnjake koje bi svako poželeo pored sebe.
Živak je kazao i da VS ne može ništa da uradi da porodicama vrati očeve, supruge, sinove, braću, ali da je na svima da im pomogne da prebrode strašnu tragediju. Od Mehića, Đukalića, Trajića i Miladinovića oprostio se i komandant eskadrile u kojoj su službovali tragično stradali, Miroslav Zečević, koji je rekao da je današnji dan beskrajno tužan. On je porodicama nastradalih poručio da uteha treba da im bude saznanje da su četvorica nastradalih časno obavljali obaveze i spasili hiljade života. Mehić će biti sahranjen sutra u Novom Sadu, istog dana u Mošorinu će biti sahranjen Đukarić, dok će Drajić biti sahranjen u utorak, u selu Jakalj kod Bajine Bašte, a Miladinović tog dana na Centralnom groblju u Beogradu. Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored predstavnika VS lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara. (TANJUG)