(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 18.04.2016.
Stara Pazova
Prvo mesto za „Ad infinitum” na Festivalu dramskih amatera Srema

Na 44. Festivalu dramskih amatera Srema održanom od 8. do 16. aprila u Irigu uz učešće sedam pozorišnih trupa - iz Šida, Beočina, Stare Pazove, Pećinaca, Sremske Mitrovice, Novih Banovaca i grada domaćina Iriga, trijumfovala je za Specijalnu diplomu za najbolje pozorišno ostvarenje po svim elementima predstava Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove „Ad infinitum ili Beskonačno”, autora Miroslava Baka i Miroslava Kožika. „Ad infinitum” i predstave „Kad se mi mrtvi pokoljemo” KUD-a „Brile” iz Beočina i „Hamlet, Rimejk” Kreativnog studija „Gartel” Sremska Mitrovica tri su odabrane za godišnju smotru najboljih amaterskih pozorišnih ostvarenja u Vojvodini.

Za „Fetru” – Jaša Tomić selektor Predrag Momčilović odabrao je predstave „Maratonci trče počasni krug” Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove i „Bilo jednom u Sremu” Dramske sekcije KUD-a „Branko Radičević” iz Novih Banovaca. Aleksanader Bako ovogodišnji je dobitnik nagrade za režiju i scenografiju predstave „Maratonci trče počasni krug”. Miroslav Bako je dobitnik nagrade za originalnu muziku u predstavi „Ad infinitum”. Nagrada za scenski pokret pripala je ansamblu predstave „Ad Infinitum” dok je za scenski govor pripala ansamblu predstave „Bilo jednom u Sremu”. Od pet najboljih glumačkih ostvarenja dva su poneli Pazovčani - Janko Šerkezi za ulogu Lakija Topalovića u predstavi „Maratonci trče počasni krug“ i Mihal Topoljski za ulogu Adama u predstavi „Ad Infinitum”, a od pet pohvala za glumačka ostvarenja jedna je pripala Miri Đorđević za ulogu Angele u predstavi „Bilo jednom u Sremu”.