(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 28 stepeni.
Info 28.08.2017.
ostalo
Održani 17. Vojački pudarski dani u Čortanovcima

Sedamnaesti Vojački pudarski dani u Čortanovcima održani su u subotu u Borovom gaju. Manifestacija posvećena vinogradu i čuvarima vinograda počela je šahovskim turnirom i izložbom slika, umetničkih predmeta, voća i sremačkih kolača a zatim je usledio kulturno – umetnički program uz dodelu nagrada. Prvo mesto za najlepšu vikendicu pripalo je Đorđu Bugarinu a najbolji vinograd ima Života Stefanović.

Prema oceni komisije, najbolje belo vino prošle sezone je proizveo Dušan Nikolin a crveno Đorđe Marin, na prvom mestu je lozovača Dragana Filipina dok Žarko Jovanović ima najbolju voćnu rakiju. Lazar Nikolin je najmlađi pudar, Verica Ekmedžić najstarija, a Tamara Inđić najlepša pudarka. U programu su učestvovali recitator Milan Dudić, pesnik Stevan Korać, Miloš Filipin je pročitao svoju pesmu o vinogradu, predstavile su se Mila i Biljana Stefanović, Ženska i Muška pevačka grupa KUD-a „Slavko Gajin“, učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića i Tamburaški orkestar pod njegovim rukovodstvom, koji je zabavaljao prisutne i nakon zvaničnog dela programa.