(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ● Besplatan prevoz da Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Četvrta umetnička kolonija u Novoj Pazovi povodom Dana doseljenika u subotu ● U subotu "Dani ruzmarina" u Golubincima, u nedelju kuvanje riblje čorbe u Novim Banovcima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Sunčano i toplo
Politika 29.09.2017.
Stara Pazova
VUČIĆ: Borba za Kosovo i bolji standard građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu i ističe da je to važno da ne bismo živeli u prošlosti već u budućnosti. Zamrznuti konflikt je kontradikcija a ne rešenje, naveo je predsednik. Realnost nije onakva kakva nam se dopada, ali se za Kosovo ne bih borio da je izgubljeno, ističe Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji Upitnik, rekao da Kosovo neće ući u UN osim ako mi ne budemo nečim zadovoljni, a mi ne možemo biti zadovoljni ako kažu – priznajte nezavisno Kosovo. Dodao da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu. Odgovarajući na navode da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini već ima tekst sporazuma sa Kosovom, Vučić je rekao da ne postoji formulisan sporazum. Kaže da niko nikada ne može da garantuje da na KiM neće biti sukoba, ali ističe, da u prethodne četiri godine nije bilo stradalih Srba. Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji predsednik je rekao da ove godine mi imamo do sada 1,28 milijardi u prvih sedam meseci stranih direktnih investicija i da će naredne godine penzioneri imati značajno veće penzije, a da će prosečna plata biti 445 evra. Odgovarajući na pitanje kolika će povećanja biti, predsednik Vučić je rekao da će procente verovatno na 100 dana rada Vlade izneti premijerka.