(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ● Srbija na trećini evropskog puta, otvorena još dva poglavlja ● Preminula žena zaražena HIV-om putem transfuzije krvi ● Danas u Staroj Pazovi okrugli sto o socijalnom dijalogu između sindikata i poslodavaca i mirnom rešavanju radnih sporova ● U Staroj Pazovi ove nedelje Kamp za mlade lidere u dijabetesu ● Prolećne temeprature usred jeseni ● VREME: Temperatura od 6 do 16
Politika 29.09.2017.
Stara Pazova
VUČIĆ: Borba za Kosovo i bolji standard građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu i ističe da je to važno da ne bismo živeli u prošlosti već u budućnosti. Zamrznuti konflikt je kontradikcija a ne rešenje, naveo je predsednik. Realnost nije onakva kakva nam se dopada, ali se za Kosovo ne bih borio da je izgubljeno, ističe Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji Upitnik, rekao da Kosovo neće ući u UN osim ako mi ne budemo nečim zadovoljni, a mi ne možemo biti zadovoljni ako kažu – priznajte nezavisno Kosovo. Dodao da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu. Odgovarajući na navode da šefica evropske diplomatije Federika Mogerini već ima tekst sporazuma sa Kosovom, Vučić je rekao da ne postoji formulisan sporazum. Kaže da niko nikada ne može da garantuje da na KiM neće biti sukoba, ali ističe, da u prethodne četiri godine nije bilo stradalih Srba. Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji predsednik je rekao da ove godine mi imamo do sada 1,28 milijardi u prvih sedam meseci stranih direktnih investicija i da će naredne godine penzioneri imati značajno veće penzije, a da će prosečna plata biti 445 evra. Odgovarajući na pitanje kolika će povećanja biti, predsednik Vučić je rekao da će procente verovatno na 100 dana rada Vlade izneti premijerka.