(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dve mrtve osobe u automobilu na putu između Nove Pazove i Batajnice • Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Kultura 04.04.2012.
Nova Pazova
ZAJEDNIČKI KONCERT DVA KUD-a

Zajednički koncert Kulturno umetničkih društava „Branko Radičević“ iz Stare i „Mladost“ iz Nove Pazove održan u subotu u Novoj Pazovi pokazao je lepotu i raznovrsnost folklora, koji ovi amateri neguju.
Zadovoljstvo je posmatrati ovako uspešna dva najbrojnija Društva u opštini, rekao je otvarajući koncert Milan Pjevac, dugogodišnji kulturni pregalac, koji prati njihov rad od samog osnivanja. Izvođački ansambli Društava Mladost i Branko Radičević su izveli igre iz Srema, Glamočko nemo kolo, Igre iz Gornje Resave, Timočke Krajine, Šumadije, Šopske igre, predstavile su se dve muške pevačke grupe i dva narodna orkestra. Koncert je inicaralo Kulturno umetničko društvo Branko Radičević i ovo je prvi u nizu od pet planiranih, rekla je Leposava Krkić, predsednica, a predlog za ovakav nastup u Društvu „Mladost“ su prihvatili sa oduševljenjem, saznajemo od Milenka Jelisavca, predsednika novopazovačkog Društva. Već u nedelju 1. aprila dečji ansambli Radičevića su nastupali u Kupinovu, zatim, u planu je Irig i Inđija, a za 15. april najavljuju Uskršnji koncert sa Slovačkim Kulturno umetničkim društvom „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove i sa Društvom iz Bačke Topole. Veterani Društva Mladost su se pre nedelju dana vratili iz Prijedora, a sada predstoje pripreme za opštinsku smotru folklora. Članovi oba ansambla se raduju svakom nastupu i novim poznanstvima rekle su Slavka Cvetinović iz Nove i Marina Pavlica iz Stare Pazove.