(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: EU pomaže Opštinama Stara Pazova i Ruma u upravljanju javnom imovinom • Pokrajinski sekretar i predstavnici lokalne samouprave obišli radove na izgradnji kanalizacione mreže • Roboti pčelice u pomažu deci u učenju u ŠOSO "Anton Skala" • U staropazovačkoj biblioteci promovisana knjiga "Mali Raša protiv Rajtera" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Kultura 04.04.2012.
Nova Pazova
ZAJEDNIČKI KONCERT DVA KUD-a

Zajednički koncert Kulturno umetničkih društava „Branko Radičević“ iz Stare i „Mladost“ iz Nove Pazove održan u subotu u Novoj Pazovi pokazao je lepotu i raznovrsnost folklora, koji ovi amateri neguju.
Zadovoljstvo je posmatrati ovako uspešna dva najbrojnija Društva u opštini, rekao je otvarajući koncert Milan Pjevac, dugogodišnji kulturni pregalac, koji prati njihov rad od samog osnivanja. Izvođački ansambli Društava Mladost i Branko Radičević su izveli igre iz Srema, Glamočko nemo kolo, Igre iz Gornje Resave, Timočke Krajine, Šumadije, Šopske igre, predstavile su se dve muške pevačke grupe i dva narodna orkestra. Koncert je inicaralo Kulturno umetničko društvo Branko Radičević i ovo je prvi u nizu od pet planiranih, rekla je Leposava Krkić, predsednica, a predlog za ovakav nastup u Društvu „Mladost“ su prihvatili sa oduševljenjem, saznajemo od Milenka Jelisavca, predsednika novopazovačkog Društva. Već u nedelju 1. aprila dečji ansambli Radičevića su nastupali u Kupinovu, zatim, u planu je Irig i Inđija, a za 15. april najavljuju Uskršnji koncert sa Slovačkim Kulturno umetničkim društvom „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove i sa Društvom iz Bačke Topole. Veterani Društva Mladost su se pre nedelju dana vratili iz Prijedora, a sada predstoje pripreme za opštinsku smotru folklora. Članovi oba ansambla se raduju svakom nastupu i novim poznanstvima rekle su Slavka Cvetinović iz Nove i Marina Pavlica iz Stare Pazove.