(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Požarevčka policija uhapsila Staropazovčanina koji je zajedno sa Makedoncem krao • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • 5. i 6. avgusta uništavanje krpelja na teritoriji staropazovačke opštine • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 18 do 26 stepeni
Kultura 04.04.2012.
Nova Pazova
ZAJEDNIČKI KONCERT DVA KUD-a

Zajednički koncert Kulturno umetničkih društava „Branko Radičević“ iz Stare i „Mladost“ iz Nove Pazove održan u subotu u Novoj Pazovi pokazao je lepotu i raznovrsnost folklora, koji ovi amateri neguju.
Zadovoljstvo je posmatrati ovako uspešna dva najbrojnija Društva u opštini, rekao je otvarajući koncert Milan Pjevac, dugogodišnji kulturni pregalac, koji prati njihov rad od samog osnivanja. Izvođački ansambli Društava Mladost i Branko Radičević su izveli igre iz Srema, Glamočko nemo kolo, Igre iz Gornje Resave, Timočke Krajine, Šumadije, Šopske igre, predstavile su se dve muške pevačke grupe i dva narodna orkestra. Koncert je inicaralo Kulturno umetničko društvo Branko Radičević i ovo je prvi u nizu od pet planiranih, rekla je Leposava Krkić, predsednica, a predlog za ovakav nastup u Društvu „Mladost“ su prihvatili sa oduševljenjem, saznajemo od Milenka Jelisavca, predsednika novopazovačkog Društva. Već u nedelju 1. aprila dečji ansambli Radičevića su nastupali u Kupinovu, zatim, u planu je Irig i Inđija, a za 15. april najavljuju Uskršnji koncert sa Slovačkim Kulturno umetničkim društvom „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove i sa Društvom iz Bačke Topole. Veterani Društva Mladost su se pre nedelju dana vratili iz Prijedora, a sada predstoje pripreme za opštinsku smotru folklora. Članovi oba ansambla se raduju svakom nastupu i novim poznanstvima rekle su Slavka Cvetinović iz Nove i Marina Pavlica iz Stare Pazove.