(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ● Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● Vreme toplo i sunčano
Politika 01.12.2017.
Stara Pazova
SO STARA PAZOVA: Usvojena inicijativa o dobijanju statusa grada

Odbornici SO Stara Pazova danas su usvojili inicijativu predsednika Opštine Đorđa Radinovića da Stara Pazova dobije status grada. To je najviši nivo u lokalnoj samoupravi, koji podrazumeva i veće nadležnosti, objasnio je ovaj predlog za koji se zalaže više od 10 godina, predsednik Radinović.
Viši status dobile bi i mnoge institucije, poput policije i suda brojna odeljenja institucija bi dobile status filijale. Status grada bi omogućio stvaranje gradskih opština, o čemu bi odlučili lokalni odbornici a za građane bi to značilo, da ne bi morali za svu dokumentaciju dolaziti u Staru Pazovu, već bi administrativne poslove završavali u svojim gradskim opštinama. Nakon usvojene inicijative, sledi upućivanje inicijative potkrepljene argumentima, republičkoj vladi i parlamentu. Danas je usvojen i izveštaj Mandatno – administrativne komisije o prestanku mandata odborniku Željku Madžareviću, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.