(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ● Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● Vreme toplo i sunčano
Politika 30.01.2018.
Stara Pazova
SO STARA PAZOVA: U novoj industrijskoj zoni omogućena proizvodna delatnost

Gotovo bez rasprave, odbornici Skupštine opštine Stara Pazova prihvatili su na današnjoj sednici sve odluke i rešenja sa dnevnog reda. Među važnijim tačkama koje su se našle pred odbornicima bila je Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije dela centralne radne zone u Novoj Pazovi.
Kako je za RTV Stara Pazova nakon sednice lokalnog parlamenta objasnio Darko Isailović, direktor „Urbanizma“, prema prethodnom Planu, neke od delatnosti u toj zoni bile su ograničene, odnosno nije bila moguća izgradnja proizvodnih pogona, što je ovom odlukom promenjeno, a to automatski znači i otvaranje većeg broja novih radnih mesta. Odbornici SO Stara Pazova usvojili su na 24.sednici i izmene i dopune Odluke o osnivanju Holističkog rehabilitacionog centra, koje proističu iz Zakona o socijalnoj zaštiti, kojim je propisano da jedinica lokalne samouprave obezbeđuje u budžetu sredstva za delatnost i unapređenje u ovoj oblasti. Odlukom Skupštine ulica Branka Radičevića u Novim Banovcima će promeniti ime u ulica Petra Kočića i to kao nastavak postojeće istoimene ulice. Zeleno svetlo dobila su i rešenja o razrešenju i imenovanju novih članova u pojedinim Školskim odborima i Nadzornim odborima nekoliko javnih preduzeća, a blizu 9 miliona dinara iz dobiti JKP „Vodovod i kanalizacija“ Stara Pazova biće uplaćeno u opštinski budžet. U okviru odborničkih pitanja, odbornik Srđo Komazec je pitao šta je sa sanacijom regionalnog kanalizacionog voda, a odbornik Slobodan Ilić je imao pitanje u vezi sa statusom zgrade hotela Srem.