(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Sport 26.02.2018.
Stara Pazova
Novi evropski i svetski rekord Marije Malić!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Marija Malić na evropskom prvenstvu u Đeru, u Mađarskoj, ostvarila je rezultat za divljenje. U gađanju iz vazdušne puške, 60 metaka sa 625,7 upucanih krugova postavili je novi evropski i svetski rekord u juniorskoj konkurenciji. Malićka je ovaj rekord postavila u kvalifikacijama u osnovnom delu, a u finalu je osvojila bronznanu medalju sa 226,9 krugova.
Marija Malić je članica SD Jedinstvo iz Stare Pazove, državna rekorderka u disciplini vazdušna puška i sportistkinja koja sve više i više napreduje:

- I dalje sam pod utiscima ovog uspeha. Ovo je jedan izvanredan uspeh i jako sam srećna i ne mogu da izaberem reči da opišem kako se osećam. Evropski i svetski rekord sam postavila u osnovnom delu, već prvog dana takmičenja. Da sam nosilac evropskog i svetskog rekorda saznala sam od trenera koji me je zagrlio i saopštio divnu vest. Bilo je tada mnogo emocija, mnogo radosti, - ne krije sreću Marija Malić.

Nakon kvalifikacija Marija je pucala u finalu i u veoma jakoj konkurenciji osvojila je treće mesto i bronzanu medalju. Upucala je 226,9 krugova, prva je bila Ana Jansen iz Nemačke a srebro je osvojila Anastasija Derevjagina iz Rusije. Malićka je nastupila i u miksu u paru sa Đorđem Savićem i malo im je nedostajalo da se nađu u finalu kao i u ekipnoj konkurenciji gde im je finale izmaklo za 0,3 poena. Ovaj rezultat koji je Marija Malić ostvarila u Đeru je samo kontinuitet odličnog rada i napornog treninga u SD Jedinstvo iz Stare Pazove. Njen trener u klubu i trener juniorske reprezntacije Srbije Saša Iker takođe nije krio veliku rdaost zbog ovog uspeha:

- Marija stalno napreduje i sve je bolja i bolja. Rezultat koji je ostvarila u Đeru pobudio je veliku pažnju, imamo dosta poziva od strane novinara, ali to će nas samo motivisati da i dalje radimo kako bi Marija dalje napredovala i osvajala nove medalje i obarala rekorde. Imamo veoma talentovane juniore u streljaštvu i ne treba brinuti za budućnost ovog sporta, - kaže Iker.

Uspeh Marije Malić proslavljen je u njenoj porodici, a radovali su se i njeni drugarice iz drugovi iz Medicinske škole u Zemunu koji su odmah reagovali preko društvenih mreža i uputili joj veliki broj čestitki.
D.Bursać
Tekst preuzet sa http://sport-specijal.blogspot.rs/