(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Požarevčka policija uhapsila Staropazovčanina koji je zajedno sa Makedoncem krao • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • 5. i 6. avgusta uništavanje krpelja na teritoriji staropazovačke opštine • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Kiša, temperatura od 18 do 26 stepeni
Život 18.04.2012.
Stara Pazova
ELEKTRONSKA UPRAVA U FUNKCIJI

Opština Stara Pazova značajno je unapredila efikasnost pružanja usluga građanima i privredi. Putem elektronskih servisa građani staropazovačke opštine dolaziće mnogo lakše i brže do potrebne dokumentacije jer je počela sa radom elektronska uprava.
Uz pomoć softverskog rešenja eŠalter, omogućeno je slanje zahteva Opštinskim službama koji su do sada fizički morali da se donose na Opštinske šaltere. Sva odeljenja Opštinske uprave omogućiće svoje servise u elektronskom obliku. Softversko rešenje eMatične knjige omogućava povezivanje svih mesnih kancelarija i efikasan proces obavljanja matičarskih poslova. Navedena aplikacija takođe omogućava sinhronizaciju podataka sa centralnim sistemom drugog primerka matičnih knjiga u Ministarstvu za ljudska i manjinska parava, državnu upravu i lokalnu samoupravu. ePisarnica omogućava automatizaciju internih poslovnih procesa pisarnice i efikasnu uslugu opštinske uprave kroz bržu obradu predmeta na većem broju fizičkih šaltera. Uvođenje pomenutih rešenja predstavlja doprinos Opštine Stara Pazova sveukupnoj inicijativi za reformu državne uprave i lokalne samouprave, razvoj sektora privrede i informacionog društva. Implementirana rešenja su u skladu sa usvojenim Nacionalnim Strategijama razvoja informacionog društva, Strategijama reforme državne uprave, Strategijama privrednog razvoja i sveukupnim politikama koje su usmerene na proces regionalnih asocijacija i saradnje i proces pridruživanja Evropskoj Uniji.