(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova i Ruma zajednički uz pomoć EU o upravljanju javnom svojinom • Više od 1300 osoba vakcinisano protiv gripa • Novi obrazovni profil u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • FA Dukat iz Stare Pazove danas putuje na Festival kulturne različitosti u Dohi • VREME: Oblačno, temperatura od 1 do 8 stepeni
Politika 12.06.2018.
Stara Pazova
Svečano otvoren logistički centar kompanije "Lidl" u Novoj Pazovi

Logistički centar kompanije "Lidl" u Novoj Pazovi svečano je otvoren u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića.
U pitanju je nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi i jedan od 4 najpoznatijih u svetu. Kako je najavljeno na svečanom otvaranju jednog od najpoznatijih trgovinskih lanaca u Evropi, zaposlenje do kraja ove godine u 16 maloprodajnih objekata u Srbiji naći će preko 1.500 ljudi u konkurenciji od oko 23.000 koliko je prijavljeno za posao, dok će u samom logističkom centru biti uposleno oko 180 radnika. Lidl u Srbiji trenutno zapošljava nešto više od 500 radnika. Njihov zadatak zajedno sa rukovodstvom kompanije biće pre svega da kvalitetne i sveže namirnice svakodnevno budu dostupne potrošačima u prodavnicima. Da bi se kukuruzno polje u Novoj Pazovi pretvorilo u objekat logističkog centra u Prvoj južnoj radnoj zoni veličine 10 fudbalskih terena vrednog 55 miliona evra trebalo je godinu dana, a opštinsko rukovodstvo na čijoj teritoriji posluje spremno je dočekalo investitora. U Srbiji trenutno posluje oko 400 nemačkih kompanija sa preko 45.000 zaposlenih, a dobar odnos sa Nemačkom potvrđuje i činjenica da je u poslednjih 18 godina uloženo oko 2 milijarde evra.